Let op: de Galaxy A52 5G is op moment van schrijven nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Samsung Galaxy A52 5G is een relatief voordelige 5G-smartphone en een betere variant van de Galaxy A42 5G. Het toestel heeft onder andere vier camera’s op de achterkant en een fraai scherm. Op deze pagina lees je alles over de Galaxy A52 5G.

Groot oled-scherm

De Galaxy A52 5G volgt de populaire Galaxy A51 van 2019 op en voegt onder andere 5G-ondersteuning toe als nieuwe feature. Hierdoor is de smartphone geschikt voor het nieuwe mobiele netwerk en helemaal klaar voor de toekomst. Op dit moment heb je nog niet heel veel aan 5G, maar daar komt in 2022 verandering in.

Natuurlijk is de smartphone ook op andere punten verbeterd. Zo is hij krachtiger, heeft hij betere camera’s en draait hij nieuwe software met een langer updatebeleid.

renders samsung galaxy a52

Het scherm van de Samsung Galaxy A52 5G meet 6,5 inch en gebruikt een amoled-paneel voor spetterende kleuren en een groot contrast. Een amoled-scherm is ook energiezuiniger dan een lcd-display. De Galaxy A51 heeft ook een amoled-scherm, maar een belangrijk verschil is dat de Galaxy A52 ook een hogere ververssnelheid heeft.

De Samsung Galaxy A52 heeft waarschijnlijk een 90 of 120Hz-display, wat betekent dat het per seconde veel vaker wordt ververst. Dit levert soepele animaties op en het zorgt ervoor dat de telefoon veel sneller aanvoelt dan zijn voorganger. Wel is de behuizing opnieuw van plastic, zit er een selfiecamera in het scherm en laadt het toestel op via usb-c.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A52 5G hardware

De smartphone draait op een Snapdragon 750G-processor, een relatief nieuwe chipset met ondersteuning voor 5G. Gezien de naam van het toestel ligt dat voor de hand. Met de Galaxy A52 5G kun je meteen internetten op 5G-snelheid, mits je mobiele abonnement dat ondersteunt natuurlijk.

Het toestel heeft verder een royale hoeveelheid werk- en opslaggeheugen (6GB en 128GB) en een micro-sd-kaartslot om het opslaggeheugen te vergroten. De accucapaciteit is nog onbekend, maar zou rond de 5000 mAh kunnen liggen.

Camera’s en meer

Op de achterkant van de Galaxy A52 5G zitten vier cameralenzen. Het toestel gebruikt een primaire camera van 64 megapixel en beschikt ook over een 12 megapixel-groothoekcamera, een 5 megapixel-dieptesensor en een 5 megapixel-macrocamera. Met die laatste camera schiet je foto’s van heel dichtbij, bijvoorbeeld van bloemen en insecten. Het toestel gebruikt Android met de One UI-softwareschil van Samsung en krijgt twee tot drie jaar updates. Samsung maakt dit binnenkort bekend.

renders samsung galaxy a52

Samsung Galaxy A52 5G kopen

De Samsung Galaxy A52 5G verschijnt vermoedelijk begin 2021 voor een nog onbekende prijs. Het toestel komt in ieder geval tussen de Galaxy A42 5G en A72 5G in te zitten. De adviesprijs van laatstgenoemde is nog onbekend, terwijl de A42 5G voor 369 euro uitkwam.

Deze smartphone koop je als… je een Samsung-toestel wilt met degelijke specificaties en 5G-ondersteuning.

Wil jij niet meer wachten op de Samsung A52? Ga dan voor de scherp geprijsde Samsung A51!

5GB data
120 min/sms
  • Beste netwerk van Nederland
  • €10 korting per maand op je bundel
  • Al internet van T-Mobile, dan tot €10 extra korting p/m
Samsung Galaxy A52
Samsung Galaxy A52
Welke Samsung Galaxy A52 wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy A52 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's