Let op: de Galaxy A72 is op moment van schrijven nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Samsung A72 is een grote 5G-smartphone met een mooi scherm, vier camera’s en Samsungs fijne OneUI-software. Het is de opvolger van de Galaxy A71. Op deze pagina lees je alles over de Galaxy A72.

Enorm oled-scherm

Voorgaande Galaxy A-modellen in de 7-serie hebben grote schermen en de A72 zet die traditie voort. Het toestel is voorzien van een enorm 6,7 inch-scherm, dat scherp oogt door de full-hd-resolutie. Het amoled-paneel levert mooie kleuren, een groot contrast en een lager stroomverbruik dan een lcd-scherm.

De smartphone lijkt gemaakt van kunststof en mogelijk ook glas. Onderop vind je een usb-c-poort. De Samsung A72 heeft een klein gaatje in het scherm voor de selfiecamera. Achter het display is een vingerafdrukscanner geplaatst.

Lees verder na de advertentie.

Renders Samsung Galaxy A72 5G

Samsung Galaxy A72 5G specificaties

Het toestel draait vermoedelijk op een nieuwe Exynos 1080-processor die door Samsung zelf ontwikkeld is. Deze midrange-processor moet hele goede prestaties leveren en zou samenwerken met 6GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen is 128GB groot en uitbreidbaar via een micro-sd-kaartje.

Over de accu is nog weinig bekend. De accucapaciteit komt mogelijk rond de 5000 mAh te liggen, wat genoeg moet zijn voor een lange dag gebruik. Opladen gaat via usb-c, maar hoe snel is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk levert Samsung een 25 Watt-oplader mee.

De Galaxy A72 komt er waarschijnlijk in een 4G en 5G variant en heeft een nfc-chip om contactloos te betalen in winkels.

Renders Samsung Galaxy A72 5G

Vier camera’s

De achterkant van de Galaxy A72 huisvest vier cameralenzen. Wat die precies doen, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk heeft de hoofdcamera een resolutie van 64 megapixel, aangevuld met – denken wij – camera’s voor groothoekbeelden en macroplaatjes – dus van heel dichtbij. Mogelijk maakt een dieptesensor het kwartet compleet.

De smartphone draait op Android met de OneUI 3-schil van Samsung. De fabrikant belooft drie jaar updates, wat betekent dat het toestel jarenlang up-to-date is omdat hij zowel versieupdates als beveiligingsupdates krijgt.

Samsung Galaxy A72 5G kopen

De Samsung A72 wordt vermoedelijk begin 2021 gelanceerd, samen met de Galaxy A52. Het is nog niet duidelijk wat de smartphone gaat kosten.

Deze smartphone koop je als… je een toestel met een groot en mooi scherm, fijne specificaties en langdurige softwareondersteuning wilt.

Wil jij niet meer wachten op de Samsung A72? Ga dan voor de scherp geprijsde Samsung A71!

Onbeperkt data
Onbeperkt bellen
  • Razendsnel internet
  • Maximale korting als je klant van Ziggo bent
  • Tijdelijk tot €144 korting
Samsung Galaxy A72
Samsung Galaxy A72
Welke Samsung Galaxy A72 wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy A72 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's