De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung Galaxy M13

1/8

Pluspunten

  • Relatief betaalbaar toestel
  • Komt standaard met Android 12

Minpunten

  • Minder kleurrijk lcd-scherm
  • Updatebeleid niet bijster goed

Prijzen vergelijken

Los nieuw

€ 187,91

Bekijk prijzen

De Samsung Galaxy M13 is een betaalbaar toestel van de Zuid-Koreaanse gigant. Het toestel is hier niet officieel uitgebracht, maar via verschillende kanalen wel te koop. Alles wat je moet weten over deze smartphone, lees je natuurlijk op Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

Instapper in de Galaxy M-serie

De Galaxy M13 is logischerwijs de opvolger van de Samsung Galaxy M12. De M-serie stond enkele generaties vooral bekend om de grote accu’s. Anno 2022 valt dat wel mee, want ook andere toestellen zijn voorzien van prima batterijen. De M13 komt met een accucapaciteit van 5000 mAh en opladen gaat met maximaal 15 Watt.

Samsung Galaxy M13

Het scherm heeft een diagonaal van 6,6 inch en een resolutie van 2408 bij 1080 pixels. Daarbij gaat het om een lcd-paneel, wat niet zo kleur- en contrastrijk is als een amoled-scherm. Verversen doet ‘ie slechts 60 keer per seconde, terwijl 90 of zelfs 120 keer inmiddels algemeen goed wordt.

In het toestel vinden we een Exynos-chip van Samsung zelf. Gezien de prijsklasse moet je daar geen topprestaties van verwachten. Toch is ‘ie krachtig genoeg voor WhatsApp, Netflix, social media of een simpele game. Er is 4GB RAM aanwezig om te multitasken en 64 of 128GB interne opslag. Uitbreiden daarvan kan wel met een geheugenkaartje.

Drie camera’s voor de snapshots

Verwacht geen wonderen van de camera’s, want eigenlijk is alleen de primaire sensor fijn om mee te werken. Die heeft een resolutie van 50 megapixel, waarmee je dus een prima foto schiet. Foto’s in een wijdere hoek maak je in een magere resolutie van slechts 5 megapixel, waardoor er niet zoveel details worden vastgelegd. Tot slot is er nog een dieptesensor aan boord, die je gebruikt voor portretfotografie. Selfies en videogesprekken zijn mogelijk dankzij de camera in de druppelnotch in het scherm.

Samsung levert het toestel uit met Android 12, maar over het precieze updatebeleid is niks bekend. We gaan uit van een toekomstige update naar Android 13 en enkele jaren beveiligingspatches.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals genoemd is het toestel hier niet officieel te koop, maar dankzij grijze import is dat wel mogelijk. Vanaf eind juni pik je de Galaxy M13 hier op voor een prijs van zo’n 225 euro. Keuze heb je daarbij uit meerdere kleuren waaronder blauw en groen. Wil je toch even verder kijken. Check dan ons advies over de beste Samsung telefoons van dit moment.

Samsung Galaxy M13 deals

Samsung Galaxy M13

64 GB

€ 187,91

8 dagen

Bekijk bij Proshop
Proshop

Samsung Galaxy M13

64 GB

€ 188,08

3 dagen

Bekijk bij Galaxus
Galaxus

Samsung Galaxy M13

128 GB

€ 214,98

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Vergelijk alle Samsung Galaxy M13 prijzen

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy M13

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu