Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Note 20

Samsung Galaxy Note 20
Scherm 6.42 inch
Opslag 256 GB

Dit verwachten we van de Samsung Galaxy Note 20

De Samsung Galaxy Note 20 wordt de opvolger van de Galaxy Note 10 uit 2019. Het toestel is nog niet aangekondigd, maar op deze pagina houden we je op de hoogte van alle vermoedelijke specificaties, de laatste geruchten en meer.

Op het moment van schrijven is de Samsung Galaxy Note 20 dus nog niet onthuld: alle informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten. Meld je aan voor de Android Planet-nieuwsbrief of download de gratis app om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rond de Note 20.

Samsung Galaxy Note 20 in vogelvlucht:

  • Drie modellen, net als de Galaxy S20
  • Groter scherm met 120Hz-ververssnelheid
  • Drievoudige cameramodule met 108 megapixel-hoofdcamera
  • Accucapaciteit van tussen de 4000 en 5000 mAh
  • Exynos 990-processor met 12GB RAM en 128GB ROM
  • Vernieuwde S Pen heeft andere locatie
  • Onthulling medio augustus 2020

samsung galaxy note 20 plus design

Drie modellen

Jarenlang bracht Samsung twee versie van haar Note-telefoon uit, maar dit jaar belooft er eentje bij te komen. Net als bij de Samsung Galaxy S20 het geval is maken we ons op voor drie Galaxy Note 20’s. Deze toestellen gaan volgens het geruchtencircuit onder meer verschillen in schermformaat, specificaties en dus prijskaartjes.

Het minst betaal je voor het instapmodel, de ‘gewone’ Note 20. De opvolger van de Note 10 Plus is vermoedelijk iets meer aan de prijs, maar heeft daarom wel betere hardware aan boord en een forser scherm. De hoofdprijs betaal je voor de vermeende Samsung Galaxy S20 Ultra. Logischerwijs is dit toestel ook uitgerust met de beste specificaties.

Groter scherm met hoge ververssnelheid

De afgelopen jaren worden smartphones steeds groter en daar lijkt met de Galaxy Note 20 geen verandering in te komen. Volgens het geruchtencircuit krijgt het nieuwe toestel namelijk een schermformaat van 6,42 inch. Dit is een flink stuk groter dan het paneel van de Note 10, die diagonaal 6,3 inch meet.

samsung galaxy note 20 renders

Het scherm wordt volgens het geruchtencircuit niet alleen groter, maar ook de ververssnelheid gaat erop vooruit. Volgens meerdere insiders krijgt de Note 20 een 120Hz-scherm. Dat betekent dat het display 120 keer per seconde ververst, wat soepele beelden oplevert tijdens het scrollen.

Zo’n hoge ververssnelheid vraagt wel meer van de accu, maar daar heeft Samsung iets op bedacht. Volgens het geruchtencircuit krijgt de Samsung Galaxy Note 20 namelijk een accucapaciteit van tussen de 4000 en 5000 mAh. Zijn voorganger, de Galaxy Note 10, blijft op een 3500 mAh-accu steken.

Krachtige hardware en nieuwe S Pen

De Samsung Galaxy Note 20 belooft een snelheidsmonster te worden. Het toestel zou namelijk een krachtige Exynos 990-chipset onder de motorkap krijgen. Deze octacore-processor behoort tot de snelste chips van het moment.

Qua hoeveelheid werkgeheugen en opslag doen momenteel verschillende verhalen de ronde, maar het lijkt veilig om aan te nemen dat de Note 20 minstens 12GB RAM en 128GB ROM aan boord heeft.

samsung galaxy note 20 renders 1

Vooral de opslagcapaciteit is opvallend, want zijn voorganger was met het dubbele aantal uitgerust: 256GB. Dit heeft er mee te maken dat Samsung dit jaar dus vermoedelijk drie Note-toestellen uitbrengt. De Note 20 wordt dus het instapmodel en is daardoor met minder krachtige hardware uitgerust.

Verder schijnt de S Pen van locatie te verhuizen. Meerdere Note 20-renders geven aan dat de stylus voortaan linksonder zit, in plaats van rechts. Samsung schijnt bovendien het takenpakket van de S Pen uit te breiden met nieuwe, unieke functies. Het is voorlopig echter gissen naar specificaties.

108 megapixel-camera

Qua camera’s zit het bij de Note 20-serie wel goed. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven. Die geven aan dat de Samsung Note 20 een drievoudig camerasysteem krijgt. De 108 megapixel-hoofdcamera zou worden bijgestaan door een 48 megapixel-zoomcamera. Deze kan het beeld dichterbij met (vrijwel) geen kwaliteitsverlies.

Het trio is dankzij de toevoeging van een groothoeklens (12 megapixel) compleet. Zo’n lens is ideaal voor het maken van groepsfoto’s. Er zijn nog geen specifieke geruchten over de selfiecamera naar buiten gekomen.

Uit de doos draait de Samsung Galaxy Note 20 op Android 10 (of misschien wel Android 11) met daaroverheen One UI, Samsung’s eigen Android-versie. One UI is op maat gemaakt voor grote schermen en plaatst handige knoppen en instellingen in het onderste deel van het scherm. Hierdoor kunnen ook mensen met minder grote handen de Note 20 bedienen.

Samsung Galaxy Note 20 prijs en verkrijgbaarheid

Wanneer de Samsung Galaxy Note 20 wordt aangekondigd is momenteel niet duidelijk. Diens voorganger werd begin augustus 2019 gepresenteerd. Het lijkt dus veilig om aan te nemen dat de Note 20, Note 20 Plus en Note 20 Ultra in ongeveer dezelfde periode worden onthuld. Tijdens de release betaalde je onderstaande adviesprijzen voor de Note 10-telefoons, om een indicatie te geven van de prijskaartjes.

  • Samsung Galaxy Note 10 8GB RAM/256GB ROM: 949 euro
  • Samsung Galaxy Note 10 Plus 12GB RAM/256GB ROM: 1099 euro

Samsung Galaxy Note 20
Welke Samsung Galaxy Note 20 wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy Note 20 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Samsung lekt mogelijk per ongeluk Galaxy Note 20 Ultra-renders

Samsung lekt mogelijk per ongeluk Galaxy Note 20 Ultra-renders

Nieuws Samsung heeft gek genoeg vermeende renders van de aankomende Galaxy Note 20 Ultra gelekt. Afbeeldingen van het vermeende vlaggenschip verschenen recent op de Russische Samsung-website.
‘Samsung Galaxy Note 20, Fold 2 en S20-variant releasemaanden gelekt’

‘Samsung Galaxy Note 20, Fold 2 en S20-variant releasemaanden gelekt’

Nieuws Je kan de Samsung Galaxy Note 20 naar verluidt in augustus al kopen. Een maand later volgt de Galaxy Fold 2-vouwtelefoon, terwijl een speciale faneditie van de Galaxy S20 in oktober zou uitkomen. Met deze strategie wil Samsung naar verluidt concurreren met de nieuwe iPhones, die eind september verwacht worden.
Samsung Galaxy Fold 2 renders op basis van nieuw patent tonen interessante details

Samsung Galaxy Fold 2 renders op basis van nieuw patent tonen interessante details

Nieuws Er zijn gloednieuwe renders verschenen van de Samsung Galaxy Fold 2. De renders zijn gebaseerd op een recent ingediend patent en geven een interessant beeld van Samsungs komende vouwbare smartphone.
‘Samsung Galaxy Note 20 Ultra specificaties: Snapdragon 865 Plus en 120Hz LTPO-scherm’

‘Samsung Galaxy Note 20 Ultra specificaties: Snapdragon 865 Plus en 120Hz LTPO-scherm’

Nieuws Een nieuw gerucht deelt mogelijke specificaties van de komende Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Volgens het bericht kunnen we rekenen op een 120Hz LTPO-scherm en een Snapdragon 865 Plus, een chipset die (nog) niet is aangekondigd.
Gerucht: scherm Samsung Galaxy Note 20 valt tegen

Gerucht: scherm Samsung Galaxy Note 20 valt tegen

Nieuws Samsung komt later dit jaar met de Galaxy Note 20. Volgens nieuwe geruchten vallen de specificaties van het scherm van de normale Note 20 tegen.