De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo koppel je de Bixby-knop op je Samsung Galaxy aan de Google Assistent

Michel van 't Klaphek
1 maart 2019, 20:17
2 min leestijd
Zo koppel je de Bixby-knop op je Samsung Galaxy aan de Google Assistent

Het is vanaf nu mogelijk om de Bixby-knop op de Galaxy-telefoons te koppelen aan de Google Assistent, in plaats van Samsungs digitale assistent. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een nieuwe app. Android Planet legt uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Bixby-knop koppelen aan Google Assistent: zo werkt het

Bixby is de slimme assistent van Samsung. Op de nieuwere Galaxy-smartphones zit een knop aan de zijkant waarmee je direct een vraag kunt stellen, maar niet iedereen is hier even blij. Sommigen mensen zweren namelijk bij de Google Assistent.

Dankzij een nieuwe app is het mogelijk om Googles stemhulpje aan deze Bixby-knop te koppelen. Het programma heet toepasselijk Bixby Button Assistent Remapper en is gemaakt door XDA Developers.

Zo koppel je de Bixby-knop aan de Google Assistent:

  1. Download het apk-bestand en volg de aanwijzingen op het scherm om het te installeren;
  2. Ga in het instellingenscherm naar ‘Bixby Voice settings’ en kies ‘Bixby key’;
  3. Selecteer ‘Double press to open Bixby’ en kies ‘Use single press’;
  4. Tik op het tandwiel-icoon en selecteer ‘Bixby Button Assistant Remapper’ als app;
  5. Druk op de fysieke Bixby-knop aan de zijkant en kies welke app je aan de button wilt hangen: de Google Assistent.

Je kunt nu direct een vraag stellen, contact leggen met bedrijven of bijvoorbeeld navigeren via Google Maps. Uiteraard werkt dit alles in het Nederlands, in tegenstelling tot Bixby, dat tot nog toe alleen Engels verstaat. Lukt het niet om het programma te installeren? Lees dan ons artikel over apk-bestanden installeren op je Android-smartphone.

Bixby slaat nog niet aan

Eerder deze week bracht Samsung al een update uit waarmee je de Bixby-knop kunt koppelen aan een andere app, zoals Gmail. Samsung wil natuurlijk niet dat je een andere digitale assistent gaat gebruiken, dus is het via deze patch onmogelijk om bijvoorbeeld de Google Assistent of Cortana (van Microsoft) te gebruiken.

Bixby werd in 2017 aangekondigd en is Samsungs concurrent voor de Google Assistent. De nieuwere Samsung-smartphones, waaronder de Samsung Galaxy S10 (Plus), Galaxy S10e en Galaxy S9 (Plus), hebben een fysieke knop om de assistent te activeren. Dit leidt tot onvrede bij gebruikers, waardoor er al vaker apps zijn verschenen om de button aan een andere app te koppelen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu