Samsung Galaxy Watch Active

Samsung Galaxy Watch Active

1/4

Pluspunten

  • App-aanbod is vrij uitgebreid
  • Bediening is intuïtief
  • OLED-scherm zorgt voor fijn beeld
  • Smartwatch is waterdicht

Minpunten

  • Accuduur is relatief kort
  • Werkt alleen optimaal met Samsung-toestel

De Galaxy Watch Active is een wat oudere smartwatch van Samsung die in februari 2019 op de markt kwam. Hij heeft inmiddels een opvolger, maar dit model is nog prima geschikt als je gewoon je workouts bij wil houden. Het horloge is in slechts één maat verkrijgbaar: 40mm. Dit moet je weten over dit slimme horloge van Samsung.

Software: Samsung kiest voor eigen Tizen

Samsung Galaxy Watch Active

Net als andere smartwatches van Samsung draait de Galaxy Watch Active op het besturingssysteem Tizen. Daar zijn duizenden apps voor beschikbaar, waaronder Spotify. Je kunt je muziek dus heel gemakkelijk vanaf je pols bedienen. Ook een spelletje vinden is geen probleem. Daarnaast kun je met ‘Watch Viewer voor Twitter’ zelfs de laatste tweets checken en eventueel likes uitdelen. 

Lees verder na de advertentie.

Een Samsung-telefoon is geen vereiste om de Galaxy Watch Active te kunnen gebruiken. Wel dient je Android-smartphone minimaal Android 5.0 te draaien. Gebruik je een iPhone? Zorg dan dat je iOS 9 of later gebruikt. Samsung belooft drie jaar lang updates, gemeten vanaf de release. Het horloge wordt dus in ieder geval tot februari 2022 ondersteund. 

Bediening via touchscreen van 1,1 inch

De Samsung Galaxy Watch Active heeft een relatief klein touchscreen van 1,1 inch. De resolutie bedraagt 360 bij 360 pixels. Je bedient het horloge via het display óf met de bezel rond het scherm. Waar de Galaxy Watch en Galaxy Watch 3 een fysiek ronddraaiende bezel hebben, is die op de Galaxy Active digitaal. Daardoor is de smartwatch iets compacter, wat handig is tijdens het sporten. Ook zitten er twee fysieke knoppen aan de zijkant, waarmee je naar het vorige scherm of het thuisscherm gaat. 

Functies en mogelijkheden

Samsung richt zich met de Galaxy Watch Active op sportieve mensen. Je vindt dan ook allerlei sensoren in het horloge. Denk daarbij niet alleen aan gps, een stappen- en calorieëntellers, maar ook aan bijvoorbeeld een hartslagsensor. Daarnaast vertelt de smartwatch je hoe je hebt geslapen. De nieuwere Galaxy Watch Active 2 is ook in staat om je bloeddruk te meten. Dat kan met deze eerste versie helaas niet. De sensoren zijn in het tweede model bovendien wat nauwkeuriger. 

Ook is de Galaxy Watch Active niet verkrijgbaar met simkaart-slot. Dat betekent dat je niet kunt bellen zonder je smartphone in de buurt te hebben. Zit die gewoon in je zak, dan is het wel mogelijk om telefoontjes door te schakelen. 

Je gebruikt de Galaxy Watch Active natuurlijk vooral om je work-outs bij te houden. De smartwatch registreert automatisch verschillende vormen van beweging, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, roeien en het trainen op een elliptische trainer. Je kunt bovendien advies krijgen van een digitale running coach. Het horloge is waterdicht, maar Samsung raadt wel aan om hem goed af te spoelen als je in zout water of een chloorbad hebt gezwommen. 

Samsung Galaxy Watch Active

Accu en prijs

De Galaxy Watch Active heeft een accu van 230mAh. Samsung claimt dat je het horloge vier dagen kunt gebruiken voor hij aan de lader moet. Dat is twee keer zo lang als bij zijn duurdere opvolger. De accuduur is natuurlijk wel afhankelijk van wat je met de smartwatch doet. Het grote pluspunt van de Galaxy Watch Active is de prijs. Je haalt hem inmiddels voor net iets meer dan 100 euro in huis, wat een uitstekende deal is. 

Samsung Galaxy Watch Active bestellen

Check ook andere smartwatches: Samsung Galaxy Watch, Samsung Galaxy Watch Active 2 en Samsung Galaxy Watch 3 of check de wearables-pagina eens, waar je nog meer informatie vindt over verschillende wearables, besturingssystemen en meer.

Samsung Galaxy Watch Active

Samsung Galaxy Watch Active prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Watch Active prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's