Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Xcover Pro

Samsung Galaxy Xcover Pro
Scherm 6.3 inch
Camera 25 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy Xcover Pro: moderne bouwvakkerssmartphone

De Samsung Galaxy Xcover Pro is een zogeheten bouwvakkerssmartphone. Het toestel kan tegen een stootje, is water- en stofdicht en heeft een knop met walkietalkie-functie. Daarnaast is de grote accu verwisselbaar. Dit alles maakt de Xcover Pro een goede keuze voor bouwvakkers, extreme sporters of andere mensen met een actievere levensstijl. Ook als je geen zin hebt in een fragiel toestel dat om de haverklap breekt doe je een goede koop met dit model.

De Xcover Pro is de nieuwste telg in de stevige Xcover-serie van Samsung. Zo verscheen in 2015 de Xcover 3, in 2017 de Xcover 4 en werd in 2019 de Xcover 4s uitgebracht.

Samsung XCover Pro

De Samsung Galaxy Xcover Pro in vogelvlucht

Samsungs Xcover-toestellen hebben nooit de beste hardware, maar zijn midrange modellen met een zeer stevig ontwerp. De Xcover Pro zet die trend voort. Hieronder vind je de belangrijkste specificaties van de smartphone;

  • 6,3 inch-scherm met resolutie van 2400 bij 1080 pixels
  • 25 en 8 megapixel-camera’s achterop, 13 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 10
  • 2,3 GHz octacore-chip, 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Stof- en waterdicht, overleeft val van anderhalve meter

Meer over de Samsung Galaxy Xcover Pro

Met een dikte van 10 millimeter en een gewicht van 200 gram is de Xcover Pro niet de dunste en lichtste smartphone. Daar staat tegenover dat hij wel erg robuust is. Zo voldoet het toestel aan de MIL-STD-810G-standaard, wat betekent dat hij bestand is tegen een val van anderhalve meter hoogte. Een val op straat moet dus geen gebarsten scherm opleveren. Interessant is de push-to-talk-knop op de zijkant van de smartphone. Als je deze indrukt, kun je praten via een walkietalkie-functie.

Samsung XCover Pro

De IP68-certificering houdt de smartphone water- en stofdicht. Je kan hem dus prima meenemen als je naar het strand gaat, al houdt de telefoon niet zo van zout water. Het zwembad of de douche moet geen probleem zijn. De Xcover Pro is bovendien een van de weinige smartphones die nog voorzien is van een verwisselbare accu. Dat is mogelijk door de plastic behuizing. Zet de achterkant er na het verwijderen van de batterij wel weer stevig op, anders is de smartphone niet water- en stofdicht.

De accucapaciteit is met ruim 4000-mAh bovengemiddeld voor dit type smartphone. Je kan de Xcover Pro dus prima een lange dag gebruiken, waarschijnlijk zelfs anderhalve dag. Opladen gaat vlot via de usb-c-poort. Heb je geen oplader maar wel een extra accu bij de hand? Stop ‘m erin en je hebt weer een toestel met een volle accu!

De Galaxy Xcover Pro heeft een relatief groot 6,3-inch scherm met scherpe full-hd-resolutie. Bovenin de schermhoek zit een gaatje voor de selfiecamera. Achterop vind je naast de primaire cameralens ook een groothoekcamera die brede beelden maakt. De smartphone draait op een vlotte Exynos-processor, heeft een ruime 64GB opslaggeheugen en draait op Android met de OneUI-schil van Samsung. De fabrikant belooft een paar jaar updates.

Samsung Galaxy Xcover Pro
Welke Samsung Galaxy Xcover Pro wil je?
Samsung Galaxy Xcover Pro met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 22,00 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 14,50 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Nieuws Een nieuwe maand en dus nieuwe updates. De beveiligingsupdate van juni 2020 rolt dan ook al uit voor verschillende toestellen. Uiteraard is deze patch alvast te downloaden op de Pixel-toestellen van Google, maar ook Samsung is er deze maand snel bij.
Waterdichte telefoon: alle info en tips over hoesjes en toestellen

Waterdichte telefoon: alle info en tips over hoesjes en toestellen

Tips Smartphonefabrikanten strooien te pas en te onpas met de term 'waterdicht', maar wat betekenen codes als IP67 en IP68 nou eigenlijk? Android Planet legt alles uit over waterdichte telefoons, geeft handige tips over waterdichte telefoonhoesjes en selecteert de beste waterdichte smartphones.
Samsung Galaxy Xcover Pro preview: Samsung slaat andere weg in

Samsung Galaxy Xcover Pro preview: Samsung slaat andere weg in

Reviews De zakelijke markt is erg belangrijk voor Samsung Benelux. Met onder andere een nieuw ruggedized toestel willen ze die markt vergroten. In deze Samsung Galaxy Xcover Pro preview lees je onze eerste indrukken van de robuuste smartphone.
Samsung Galaxy Xcover Pro officieel: modern design in een ruig jasje

Samsung Galaxy Xcover Pro officieel: modern design in een ruig jasje

Nieuws De betaalbare Samsung Galaxy Xcover-smartphones zijn al jaren te koop op de markt. Nu is de Xcover Pro officieel gepresenteerd, de nieuwste telg in de serie. Het toestel heeft een modern design en kan uiteraard tegen een stootje.