Onderwaterfotografie met je Sony-toestel? Liever niet!

Gijs Ettes
11 september 2015, 15:27
2 min leestijd
Onderwaterfotografie met je Sony-toestel? Liever niet!

Sony heeft een opvallende wijziging aangebracht aan  de ondersteuningspagina die betrekking heeft op de stof- en waterbestendigheid van zijn toestellen. Daar wordt nu geadviseerd om ze  juist niet onder water te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Sony adviseert: waterbestendige Xperia’s niet onderwater

Op de pagina legt Sony uit wat de IP-certificering, waarover bijvoorbeeld smartphones als de Sony Xperia Z3 en Xperia M4 Aqua  beschikken, precies inhoudt. Veel smartphones en tablets van de fabrikant zijn iP68-gecertificeerd, wat betekent dat ze stofdicht zijn en tot 30 minuten lang ondergedompeld in zoet water  kunnen worden, tot een diepte van maximaal anderhalve meter. Dit alles zonder dat er schade optreedt aan de interne hardware.

waterdichte xperia

Je zou denken dat dit betekent dat je probleemloos onderwater foto’s en filmpjes kunt maken met je waterbestendige Xperia-toestel, maar dat raadt Sony af. Het bedrijf zegt het volgende erover:

Onthoud dat je je toestel niet onderwater kunt gebruiken. De waterdichtheid van je toestel is getest in een laboratorium en in standby-modus, dus je moet het niet onderwater gebruiken om bijvoorbeeld foto’s te maken.

Sony raadt verder aan om zout water en water dat  chloor bevat, te vermijden.  Bovendien benadrukt de fabrikant  dat de toestellen tijdens eigen  tests steeds voorzichtig in het water zijn geplaatst. Blijkbaar heeft  Sony  niet het volledige vertrouwen in de waterbestendigheid van zijn smartphones en tablets, ondanks dat het hiermee in het verleden veelvuldig heeft geadverteerd.

Nawoord: Android Planet heeft bij het testen van verschillende Xperia-telefoons, waaronder de Z3+, Z3, Z3 Compact en M4 Aqua, nooit problemen ondervonden met waterbestendigheid. Toch verdient het de voorkeur om je Xperia-toestel goed droog te houden en alleen in contact te laten komen met zoet water, aangezien de garantie bij schade anders vervalt.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Sony Mobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu