Sony Xperia Z4 Tablet

7,5
Reviewscore

Sony Xperia Z4 Tablet

Sony Xperia Z4 Tablet: dunne  waterbestendige tablet

Naast de Xperia M4 Aqua, een waterbestendige smartphone van 299 euro, kondigde Sony op het Mobile World Congress 2015 ook de Xperia Z4 Tablet aan. Deze tablet is voorzien van een 10,1 inch-scherm, met een indrukwekkende resolutie van 2560 bij 1600 pixels.  Zijn voorganger, de Xperia Z2 Tablet, heeft dezelfde schermgrootte, maar dan met een 1080p-resolutie.

De Xperia Z3 Tablet is nooit verschenen, maar de compactere Xperia Z3 Tablet Compact wel.  Vooral opvallend aan de Xperia Z4 Tablet is de extreem dunne behuizing, die  slechts 6,1 millimeter meet. Ter vergelijking: de iPad Air 2 van Apple is net zo slank. Ook wordt de tablet geleverd met een keyboarddock, dat hem omtovert tot een compact Android-laptop.

High-end specs en een lange accuduur

Lees verder na de advertentie.

Verder is de nieuwe tablet voorzien van uitstekende specificaties. Zo wordt de Z4 Tablet aangedreven door een 64-bit 2,0GHz octacore-processor, gebaseerd op de Snapdragon 810-chip. Deze wordt verder bijgestaan door maar liefst 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde is – zoals bij de meeste high-end smartphones en tablets het geval is – uitbreidbaar tot maximaal 128GB.

Ook zijn er twee camera’s aan boord met 8,1 en 5,1 megapixels. Hierdoor is de tablet in staat om prima  foto’s te schieten, ook wanneer je je in het donker bevindt. Verder is de Xperia Z4 Tablet voorzien van een flinke 6000 mAh-batterij,  waarmee je volgens Sony 17 uur lang video’s kunt afspelen. De IP65- en IP68-certificering zorgt ervoor dat de tablet zowel stof- als waterbestendig is.

De Sony Xperia Z4 Tablet in vogelvlucht

De Sony Xperia Z4 Tablet kenmerkt zich door zijn uitstekende specificaties, dunne behuizing en mooie scherm. Daarnaast is het apparaat voorzien van Android 5.0 (Lollipop). Hieronder hebben we de belangrijkste features van de tablet op een rijtje gezet.

  • 10,1 inch-scherm met 2560 bij 1600 pixels
  • Stof- en waterbestendig door IP65- en IP68-certificering
  • Draait uit de doos op Android 5.0 (Lollipop)
  • Flinke 6000 mAh-accu voorziet de tablet van energie

Meer over de Sony Xperia Z4 Tablet

sony xperia z4 tablet

Met afmetingen van 254 bij 167 bij 6.1 millimeter is de Sony Xperia Z4 Tablet behoorlijk handzaam, en met een gewicht van 392 gram zeker niet zwaar. Ook fijn is het feit dat de tablet uit de doos op Android 5.0 (Lollipop) draait, de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem. Door Lollipop krijgt de interface van Sony onder meer het Material Design, waardoor menu’s en apps er fraaier uitzien, en slimmere notificaties. Laatstgenoemden worden voortaan ook op het vergrendelscherm getoond.

Conclusie Xperia Z4 Tablet Review

De Xperia Z4 Tablet heeft de verwachtingen, goed en slecht, waargemaakt. Het strak vormgegeven scherm ziet er mooi uit, de tablet ligt fijn in de hand en werkt snel en zonder haperen. Ondanks de hoge pixeldichtheid en helderheid van het scherm houdt de accu het lang vol, ideaal voor de zakelijke markt waar Sony met de toevoeging van het keyboarddock op inspeelt. De Z4-tablet is erg duur, en de tegenvallende camerakwaliteit en opslagruimte maken dat je je afvraagt of je deze prijs hiervoor wilt betalen. Voor hetzelfde geld koop je ook een tablet én een mini-laptop.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Sony Xperia Z4 Tablet Review.

Sony Xperia Z4 Tablet

Sony Xperia Z4 Tablet prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z4 Tablet prijzen. Bekijk alle Sony producten.

Alle Sony producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's