De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Sony Xperia S

Sony Xperia S: stijlvolle midranger met degelijke hardware

De Sony Xperia S is een midrange toestel met degelijke hardware, een goede camera en robuust design. Het toestel werd samen met de goedkopere Xperia U geïntroduceerd.

De Sony Xperia S mag dan niet het toestel voor de ultieme hardware-nerd zijn; de smartphone ziet er wel high-end uit. En de camera is weer van zeer hoge kwaliteit, zoals we van Sony‘s toestellen gewend zijn.

Lees verder na de advertentie.

De belangrijkste specs van de Sony Xperia S hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Draait op Android 2.3 (Gingerbread), later bijgewerkt naar Jelly Bean
  • Voorzien van een 4 inch-scherm
  • 1,5GHz dualcore-processor
  • 12 en 1,3 megapixel-camera

Sony Xperia S reviews

Hieronder lees je de belangrijkste review-opmerkingen, die over de Sony Xperia S zijn verschenen.

Hardware.info zegt:

De Xperia S laat een beetje een gemengd gevoel achter. Wij vinden het toestel erg fraai. Wat ons betreft kan hij in de top 3 samen met de Nokia Lumia 800 en de iPhone 4(s). Ook het beeldscherm met hoge resolutie imponeert, evenals de snel opstartende camera. Nadelen kent het toestel echter ook. De gebruikte processor is weliswaar een dual-core model op 1.5 GHz, maar de ingebouwde grafische processor is eigenlijk wat te licht voor het high-res scherm en weet daardoor geen indruk te maken in 3D benchmarks en games. Een ander nadeel is de kijkhoek van het scherm. Deze is niet geweldig, zeker als we weten dat we het over een high-end toestel van ruim 400 euro hebben. En dat is jammer, want behalve de uitstekende scherpte is ook de kleurweergave – recht van voren bekenen dus – gewoon prima. De ingebouwde camera met 12 megapixelsensor maakt overdag prima foto’s, maar is bijn weinig licht zeker niet beter dan het ‘oude’ 8 megapixelmodel uit de Xperia Ray en Xperia Arc S.

Wat wij wel leuk vinden is Sony’s vinding om NFC tot een relevante technologie te maken. Het koppelen van verschillende scenario’s aan de vier verschillende smart-tags is een slimme vinding, vooral voor het opstarten van navigatiesoftware en het inschakelen van Bluetooth in de auto bleek in de praktijk best handig.

Maar is de Xperia S een telefoon die je als smartphoneliefhebber moet hebben? Wij zijn geneigd nee te zeggen, tenzij het design je over de streep trekt. De komende maanden gaan we namelijk veel meer telefoons met high-res schermen zien die bovendien snellere processors en GPU’s aan boord hebben en zo beter zullen presteren, zowel in normale 2D apps als in 3D games.

Tweakers.net zegt:

De Xperia S is hiermee een toptoestel dat vorig jaar zomer van de Samsung Galaxy S II en de HTC Sensation had kunnen winnen. Het toestel moet het in de komende maanden echter opnemen tegen modernere toestellen als de HTC One X en de Samsung Galaxy S III. Als Sony wat meer tijd had genomen, had het Android 4.0, een nieuwere processor, aanraakgevoeligheid van de transparante balk en minder verbruik in standby kunnen toevoegen. Wellicht verschijnen al deze features alsnog in een nieuwe versie van dit toestel, met een nieuwere processor en wat andere upgrades.

Voor liefhebbers van fotografie en Android is de Xperia S echter toch het overwegen waard: er zijn weinig Android-toestellen die zulke mooie plaatjes schieten. Wie daarentegen de snelste hardware en de nieuwste software in zijn telefoon wil hebben, kan beter even wachten tot andere Android-fabrikanten als Samsung, HTC en LG met hun voorjaars-line-up komen. De Xperia S is namelijk veruit de beste Xperia tot nu toe en ook in het algemeen een prima telefoon – maar als Sony wat meer geduld had gehad, had het toestel nog veel beter kunnen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia S

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu