Sony Xperia Z3 Tablet Compact

7,5

Xperia Z3 Tablet Compact: waterbestendige 8 inch-tablet van Sony

De Xperia Z3 Tablet Compact is, zoals de naam al doet vermoeden, een relatief kleine tablet van Sony. Het Android-toestel is voorzien van een 8 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het display gebruikt Sony`s Triluminos technologie met X-Reality en heeft een speciale antireflectiecoating. Ook is de tablet stof- en waterbestendig, net als andere recente tablets van Sony.

Verder beschikt de Xperia Z3 Tablet Compact over een Snapdragon 801-chip met vier 2,5GHz-kernen. De processor (MSM8974AC) is iets sneller zijn dan die in de Xperia Z2 Tablet, die een maximale kloksnelheid van 2,3GHz heeft. Hieronder lees je meer over het apparaat.

De Z3 Tablet Compact 3GB heeft aan werkgeheugen, 16GB aan uitbreidbare opslag, een 8 megapixel-camera uit de stal van Sony en een 4500 mAh-accu. Met afmetingen van 213 x 123 x 6,4 millimeter en een gewicht van 280 gram is de tablet behoorlijk dun en licht. Tot slot heeft de Xperia Z3 Tablet Compact ondersteuning voor 4G (optioneel), nfc en bluetooth 4.0 en uit de doos draait hij op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat).

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact in vogelvlucht

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact valt op door het compacte formaat en dunne behuizing. Daarnaast beschikt de tablet over uitstekende specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het apparaat op een rijtje gezet.

  • 8 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Vlotte Snapdragon 801-processor met 3GB werkgeheugen
  • 16GB aan uitbreidbare opslag
  • 8 en 2,2 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Sony Xperia Z3 Tablet Compact

xperia-z3-tablet-compact-gallery-02-1240x840-dc6117602c86c341c443b366101a4dd3

Als gezegd draait de Xperia Z3 Tablet Compact uit de doos op Android 4.4 (KitKat), een vrij recente versie van het mobiele besturingssysteem. De tablet werd later door Sony voorzien van Android 5.0 (Lollipop). Lollipop voegt onder meer het fraaie Material Design toe, waardoor de interface van de Z3 Tablet Compact een geheel nieuwe look krijgt. Ook nieuw zijn de slimme notificaties, die voortaan ook op het vergrendelscherm worden getoond.

We hebben de Sony Xperia Z3 Tablet Compact een tijdje onder handen kunnen nemen. De conclusie van de Z3 Tablet Compact review lees je hieronder.

De Xperia Z3 Tablet Compact is alweer een goede tablet uit de stal van Sony. Hij heeft een prima bouwkwaliteit, is handzaam en licht en presteert in dagelijks gebruik prima. Hij heeft een lange adem en een waterbestendige behuizing, waardoor hij perfect is voor gebruikers die regelmatig onderweg zijn. Met 400 euro is het apparaat echter wel aan de dure kant, zeker als je bedenkt dat de Compact weinig unieks doet en een scherm heeft dat niet enorm veel indruk wekt. De tablet volmondig aanraden doen we pas ook als hij flink in prijs is gezakt.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Sony Xperia Z3 Tablet Compact prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 Tablet Compact prijzen. Bekijk alle Sony producten.

Alle Sony producten

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's