HBO Max

Redactie
4 min leestijd
HBO Max

Overweeg je een abonnement op HBO Max, maar wil je eerst wat meer informatie over de streamingdienst? Op deze pagina praten we je helemaal bij.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over HBO Max

HBO Max is de nieuwste en direct één van de grootste concurrenten van Netflix. Voor een vast bedrag per maand kijk je naar de bekroonde series van HBO, maar ook naar de enorme catalogus films van Warner Brothers. Bioscoopfilms verschijnen na 45 dagen al op HBO Max, waardoor je niet per se de deur meer uit hoeft voor de nieuwste blockbusters. 

Op 8 maart 2022 lanceerde HBO Max in Nederland, net als in veertien andere Europese landen. Op deze pagina geven we antwoord op al je vragen over de streamingdienst. Hoeveel kost HBO Max? Kun je de films en series ook offline kijken? En hoe zeg je HBO Max op?

HBO Max: wel of geen goede keuze?

Lees het laatste nieuws over HBO Max

Wat is HBO Max?

HBO Max is net als Netflix en Disney Plus een videostreamingdienst. Je kijkt onbeperkt en zonder reclame naar honderden films en series van HBO en Warner Brothers. Die zijn allemaal bij je abonnement inbegrepen. Je hoeft dus niet extra te betalen voor sommige nieuwe films, zoals op Disney Plus af en toe wel het geval is. 

Hoeveel kost HBO Max in Nederland?

HBO Max biedt twee verschillende abonnementen aan. Voor 5,99 per maand (of 46,99 euro per jaar) kijk je in 720p-resolutie en kun je 5 films of series downloaden voor je er eentje moet verwijderen. Met dit basic-abonnement kun je op slechts één apparaat tegelijk kijken. 

Het standaard-abonnement kost 7,99 euro per maand (of 59,99 euro per jaar), maar biedt wat ons betreft meer waar voor je geld. Je kijkt dan namelijk, afhankelijk van hoe oud de content is, in 1080p- of 4K-resolutie. Bovendien kun je streamen op drie apparaten tegelijk en 30 films of series downloaden. 

hbo max films

Helaas kun je HBO Max niet gratis uitproberen. Het is dus verstandig om eerst een maandabonnement te nemen om te kijken of de dienst je bevalt. Als dat het geval is, kun je vervolgens een voordelig jaarabonnement afsluiten. 

Het aanbod van HBO Max

HBO is niet helemaal nieuw in Nederland. Voorheen kon je bij Ziggo een extra pakket afsluiten om toegang te krijgen tot de veelgeprezen series van HBO. Daar zitten klassiekers tussen als The Sopranos en Game of Thrones, maar ook nieuwe toppers als Succession. Verder biedt HBO Max kleinere series aan, zogeheten Max originals. 

Bovendien krijg je bij HBO Max toegang tot een heleboel films van Warner Brothers. Denk aan de Harry Potter-serie, alle The Matrix-films en nog veel meer. Nieuwe producties van deze studio verschijnen 45 dagen na hun bioscooppremière op het platform. Jongere kijkers kunnen hun lol op met de tekenfilms van Cartoon Network.

Op welke apparaten kan ik HBO Max kijken?

Je kunt HBO Max op vrijwel al je apparaten bekijken:

  • Via de browser van je laptop, desktop of Chromebook
  • Nieuwere smart-tv’s van onder andere LG en Samsung
  • Android-smartphones en -tablets
  • Android TV
  • Chromecast
  • iPhone, iPad en iPod touch
  • Apple TV
  • PlayStation 4 en 5
  • Xbox One
  • Roku en Roku TV
HBO Max

Zo kun je films en series van HBO Max downloaden

Soms kan het handig zijn om een film of serie te downloaden voor je hem bekijkt. Bijvoorbeeld als je een lange vlucht voor de boeg hebt. Of als je in de trein zit en data wil besparen. Gelukkig is het downloaden van content in HBO Max heel gemakkelijk. In het artikel hieronder leggen we het uit.

Zo download je films en series van HBO Max

Uiteraard kun je bij HBO Max verschillende profielen aanmaken. Zo heeft ieder gezinslid zijn eigen pagina, waarop je snel ziet waar je bent gebleven met je favoriete serie. Je kunt ieder profiel zelf van een foto voorzien. Als je het Standaard-abonnement hebt, is het mogelijk om met drie gezinsleden tegelijk van drie verschillende films of series te genieten. Met het Basic-abonnement kun je slechts één stream tegelijk bekijken.

Is HBO Max de moeite waard?

Of HBO Max de moeite waard is of niet blijft uiteraard heel persoonlijk. Er staan in ieder geval erg veel series op die zijn uitgegroeid tot klassiekers. Ook in het filmaanbod vind je veel grote titels.

HBO Max

We hebben wat weetjes over HBO Max verzameld, mocht je nog twijfelen. Ben je na een tijdje toch uitgekeken op het aanbod van HBO Max? Of is de dienst gewoon niet zo jouw smaak? Dan kun je HBO Max natuurlijk opzeggen.

HBO Max: Stream films en TV

WarnerMedia Global Digital Services, LLC

Gratis via Google Play

Conclusie HBO Max review

We hebben HBO Max al uitgebreid getest. Dit was onze conclusie:

Kijk je puur naar de series en films van HBO Max, dan is er weinig te klagen. Er is zoveel moois te kijken en in de toekomst komt daar alleen maar meer bij. Waarschijnlijk niet met enorme hoeveelheden tegelijk, maar in dit geval is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. 

Het is alleen jammer dat de dienst op technisch vlak wat steekjes laat vallen. Series versneld afspelen en matige of zelfs missende Nederlandse ondertiteling is niet wat deze kwaliteit verdient. Al zal de meeste gebruikers dat helemaal niets boeien. 

→ Lees meer in de uitgebreide HBO Max review

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu