De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HBO Max opzeggen: zo annuleer je je abonnement

Michel van 't Klaphek
22 oktober 2023, 10:15
3 min leestijd
HBO Max opzeggen: zo annuleer je je abonnement

Ben je uitgekeken op het aanbod van HBO Max? Dan is het tijd om je abonnement de deur uit te doen. HBO Max opzeggen is heel makkelijk en gaat zo.

Lees verder na de advertentie.

HBO Max opzeggen

We moesten er even op wachten, maar sinds 8 maart 2022 is HBO Max eindelijk in Nederland actief. De Amerikaanse streamingdienst – die onder meer bekend is van topseries als Game of Thrones, Succession en The Last of Us – neemt het op tegen concurrenten als Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus en Videoland.

Kortom: er valt altijd genoeg te kijken. Smaken verschillen echter en dus passen jouw voorkeuren misschien wel beter bij een concurrent van HBO Max. Of misschien ben je inmiddels al door de exclusieve films en series heen. Wat je beweegredenen ook zijn, het opzeggen van een HBO Max-abonnement is helemaal niet moeilijk en gaat zo:

  1. Open de HBO Max-app op je telefoon en tik op het profielicoon rechtsboven;

  2. Ga naar de instellingen en druk dan op ‘Abonnement’;

  3. Kies ‘Abonnement beheren’, waarna je wordt doorgestuurd naar de website van HBO Max;

  4. Selecteer ‘Abonnement opzeggen’ en bevestig vervolgens je opzegging.

Dat was het! Je hebt nu je abonnement op HBO Max opgezegd. Je kunt tot aan de vervaldatum, die je tijdens de laatste stap van het opzeggen te zien krijgt, blijven kijken naar de streamingdienst. Hierna stopt je abonnement en heb je dus geen toegang meer.

HBO Max: Stream films en TV

WarnerMedia Global Digital Services, LLC

Gratis via Google Play

HBO Max annuleren op een computer

Heb je even geen smartphone bij de hand? HBO Max opzeggen kan ook via de computer. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  1. Open je browser (zoals Google Chrome of Firefox) en ga naar de website van HBO Max;
  2. Log eventueel in met je aanmeldgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord);
  3. Klik op je profielicoon rechtsboven en kies dan ‘Abonnement’;
  4. Selecteer ‘Abonnement beheren’ en dan ‘Abonnement opzeggen’;
  5. En, tot slot, bevestig je de opzegging.
HBO Max opzeggen doe je zo

Handig om te weten

Je HBO Max-abonnement wordt automatisch verlengd totdat je het opzegt. Het is daarom aan te raden om het pakket minstens 1 à 2 dagen voor deze verlengdatum op te zeggen.

Op die manier geef je HBO Max de tijd om je opzegging te verwerken en weet je zeker dat de administratie niet te laat wordt opgemaakt (en jij dus een maand extra moet betalen).

Tot slot is het goed om te weten dat je je HBO Max-abonnement op ieder moment weer kunt hervatten. Maar dan ga je misschien wel meer betalen. Als je bij de release van HBO Max hebt geprofiteerd van de levenslange korting van 50 procent, dan ben je die na het opzeggen kwijt. Je betaalt dan weer de reguliere tarieven. Inmiddels kunnen nieuwe abonnees alleen nog een Standaard-pakket afsluiten. Daar betalen ze 7,99 euro per maand voor.

De keuze is reuze

Met zoveel streamingdiensten op de markt moet je keuzes maken. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan, want sommige diensten lijken nogal op elkaar. Daarom hebben wij per streamingdienst alle belangrijke kenmerken, voor- en nadelen bij elkaar gezocht. Je vindt het volledige artikel in onderstaand overzicht.

Verder lezen: Alle streamingdiensten op een rij: welke kies jij?

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu