De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

HBO Max offline kijken? Zo kun je films en series downloaden

Wouter Nijsen
31 januari 2023, 9:03
2 min leestijd
HBO Max offline kijken? Zo kun je films en series downloaden

Wist je dat je met HBO Max ook series en films kan downloaden voor offline gebruik? Ideaal voor als je in de trein of het vliegtuig zit. Android Planet laat zien hoe je content downloadt.

Lees verder na de advertentie.

HBO Max downloaden voor offline gebruik

Sinds maart 2022 is HBO Max beschikbaar in Nederland. Op de dienst vind je allerlei topseries als het nieuwe The Last of Us, House of the Dragon, The White Lotus, Chernobyl, Euphoria en nog veel meer. Die kijk je waarschijnlijk het liefst op je televisie, maar HBO Max werkt natuurlijk ook op je smartphone en tablet.

Wat je misschien (nog) niet weet, is dat je films en series kan downloaden voor offline gebruik. Content wordt lokaal opgeslagen op je apparaat, waardoor je geen internetverbinding nodig hebt om te kijken. Dat is handig als je in het openbaar vervoer zit, of op een plek bent waar geen goede wifi-verbinding beschikbaar is.

  1. Open de HBO Max-app op je Android-telefoon;

  2. Ga naar de film of serie die je wil downloaden, zodat je later zonder internetverbinding kan kijken;

  3. Naast de film en losse afleveringen zie je een downloadknop (streepje met een pijltje naar beneden);

  4. Tik hierop om te beginnen met downloaden en wacht totdat het bestand binnen is.


En dat was het! Je krijgt vervolgens een notificatie waarmee je kan zien hoe ver het downloaden is. Is de film of aflevering helemaal opgeslagen, dan kun je beginnen met kijken – ook als je geen internetverbinding hebt. Gedownloade films en series kun je terugvinden in het ‘Downloads’-gedeelte van je account. Daar kom je door in de app rechtsonder op het poppetje te tikken.

Overigens kun je maximaal 5 of 30 titels downloaden, afhankelijk van welk HBO Max-abonnement je hebt. Bij het Basic-abonnement kun je maximaal vijf downloads bewaren, terwijl dit bij het Standaard-abonnement wordt verhoogd naar 30. Bij ‘Standaard’ is de beeldkwaliteit bovendien beter en kun je op meerdere apparaten tegelijk kijken.

Meer over HBO Max

HBO Max concurreert in Nederland met diensten als Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus en Videoland. Het streamingplatform moet het vooral hebben van zijn hoogwaardige films en series, die voorheen alleen via Ziggo in Nederland te kijken waren. HBO voegt daarnaast steeds meer titels toe aan Max. De nieuwste streamingdienst in Nederland is SkyShowtime.

Een abonnement op HBO Max kost 5,99 of 7,99 euro per maand, afhankelijk van welke versie je kiest. Je kan ook kiezen voor een jaarabonnement, waardoor je kan besparen. Het Standaard Jaarlijks-abonnement kost 59,99 euro per jaar. Betaal je een jaar vooruit voor een Basic-abonnement, dan ben je 46,99 euro kwijt.

Meer weten? We hebben een review van HBO Max geschreven, maar zetten ook toffe series en films op een rijtje die je moet kijken. Twijfel je nog over HBO Max? Check dan deze weetjes voordat je een abonnement afsluit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu