Alles over Tinder voor Android

Wouter Nijsen
2 min leestijd
Tinder

Tinder is een populaire dating-app voor Android die in een relatief korte periode veel populariteit heeft vergaard. De app koppelt je Facebook-profiel met een Tinder-account, zodat er geen aanvullende inlog- of persoonsinformatie benodigd zijn. De opzet is simpel: allereerst geef je een aantal voorkeuren aan en vervolgens kun je beginnen met het bekijken en beoordelen van mannen en vrouwen. Is de ‘like’ wederzijds, dan wordt een chatgesprek gestart.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws over Tinder

Tinder maakt daten laagdrempelig

Tinder spoort alle mogelijke matches op en daarna is het de bedoeling om personen goed te keuren of af te wijzen. Wanneer je een persoon hebt goedgekeurd, wilt niet zeggen dat je gelijk een match hebt: de andere persoon moet jou namelijk ook goedkeuren. Is dit het geval, dan ontstaat een match en wordt er een chatgesprek met de betreffende persoon gestart.

Tinder-screenshots

Zo werkt Tinder

Swipe naar links of rechts om anderen te keuren

Tinder werkt als een soort vleeskeuring, waarbij je mannen of vrouwen een kruisje of hartje kunt geven om ze al dan niet af te wijzen. Hebben jullie elkaar allebei een hartje gegeven, dan is er een match en start een chatgesprek. Om met het bekijken en beoordelen van profielen te starten, is wel een koppeling met je Facebook-account nodig. Vervolgens kun je nieuwe mensen in je buurt zoeken en hun foto’s en eventuele gedeelte interesses bekijken.

Sinds medio 2014 heeft Tinder een functie erbij gekregen die is te vergelijken met Snapchat. Met Tinder Momenten kun je foto’s met je matches delen die na verloop van tijd weer verdwijnen. De mogelijkheid om foto’s te delen was er een waar gebruikers al langer om vroegen. Via de link hieronder kun je zelf gaan Tinderen. Daar heb je wel iOS 7+ en tenminste 18MB aan vrije opslagruimte voor nodig.

Tinder Plus

Begin november 2014 kondigde InterActiveCorp, het bedrijf achter Tinder, aan met een premium-versie voor de dating-app te komen: Tinder Plus. Betalende gebruikers kunnen hiermee keuzes ongedaan maken, zodat foutieve swipes teruggedraaid worden. Met de nieuwe Passport-functie is het mogelijk om naar profielen van personen buiten Nederland te zoeken, wat handig is wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland op vakantie bent. Ook is een Tinder Plus-account nodig om ongelimiteerd te kunnen liken.

Heeft dit artikel je geholpen?

Tinder archief

Bekijk archief (34 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu