De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: zo ontvang je Android-notificaties op je Windows-computer

Thomas Haenen
4 juli 2019, 10:45
2 min leestijd
Tip: zo ontvang je Android-notificaties op je Windows-computer

Snel even je notificaties checken zonder je smartphone aan te raken? Dat kan vanaf nu op je Windows-desktop of -laptop, met de verbeterde Jouw Telefoon-app.

Lees verder na de advertentie.

Android-notificaties bekijken op pc: zo doe je dat

Hoewel Microsoft geen eigen besturingssysteem voor smartphones meer heeft, doet het bedrijf er toch alles aan om mobiele telefoons en computers aan elkaar te koppelen. Met de Jouw Telefoon-app kun je sinds kort niet alleen bestanden tussen je apparaten uitwisselen, maar ook je smartphone-notificaties op je pc checken.

Zodra je de Jouw Telefoon-app koppelt aan je Android-toestel en pc, kun je instellen dat notificaties op beide apparaten getoond worden. Krijg je bijvoorbeeld een nieuw mailtje of een WhatsApp-bericht, dan verschijnen notificaties daarover ook op je laptop. Ook social media-updates en meldingen van je favoriete game worden doorgegeven.

Er is slechts één beperking: je kunt niet altijd direct reageren op een binnenkomend bericht. Op Android ondersteunen veel apps ‘Quick Reply’, waarmee je vanuit de notificaties snel een reactie stuurt. Die optie ontbreekt op Windows. Wil je dus direct reageren, dan moet je in sommige gevallen alsnog je smartphone erbij pakken.

Zo installeer je de Jouw Telefoon-app

Met de Jouw Telefoon-app (de Engelse versie heet ‘Your Phone’) maakt Microsoft het niet alleen makkelijker om notificaties te ontvangen. Zo kun je bestanden uitwisselen, tekst kopiëren en doorsturen en maakt de app het makkelijker om Office-documenten op meerdere apparaten te bewerken. In de toekomst kun je zelfs het beeld van je smartphone op je Windows-computer bekijken via de app.

Volg de onderstaande stappen om de app in te stellen.

  1. Download de ‘Jouw telefoon’-app voor je desktop of laptop in de Windows Store;
  2. Download de Jouw telefoon-app voor je smartphone in de Play Store;
  3. Open de app op je pc en doorloop het instelproces om de apparaten te koppelen;

Probeer ook Pushbullet

Koppel je liever niet je Android-smartphone aan een Microsoft-app, dan zijn er ook andere apps en diensten die het overzetten van links vergemakkelijken. Zo is er bijvoorbeeld al jaren Pushbullet, waarmee je je notificaties op meerdere apparaten kan zien. Pushbullet kan tevens tekst en bestanden kopiëren en uitwisselen tussen verschillende apparaten.

→ Lees meer over Pushbullet voor Android

Lees meer nieuws over Microsoft

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu