De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Zo voorkom je met Chrome dat sites automatisch geluid afspelen

Thomas Haenen
25 januari 2018, 12:54
1 min leestijd
Zo voorkom je met Chrome dat sites automatisch geluid afspelen

Google is begonnen met de uitrol van de Chrome 64-update. De nieuwe versie treedt hard op tegen websites die automatisch geluid afspelen.

Lees verder na de advertentie.

Chrome automatisch afspelende video’s blokkeren: zo doe je dat

Het is je ongetwijfeld wel eens overkomen: websites die onverwachts een video met geluid beginnen af te spelen. Extra vervelend als je op kantoor, in de klas of in het openbaar vervoer zit en je volume staat net iets te hoog. Google gaat steviger optreden tegen websites die irriteren, waardoor het makkelijker wordt om automatisch afspelende video’s te blokkeren. Versie 64 van Chrome, dat nu wordt uitgerold voor Android, voegt de nieuwe optie toe.

In Chrome automatisch afspelende video’s blokkeren is simpel. Daarvoor volg je onderstaande stappen.

  1. Druk op de drie puntjes rechtsboven en open de ‘Instellingen’;
  2. In het menu dat verschijnt selecteer je ‘Site-instellingen’;
  3. Scroll naar beneden en kies ‘Media’ en vervolgens ‘Automatisch afspelen’;
  4. Standaard mogen alle sites automatisch video’s afspelen. Zet je de knop uit, dan worden ze allemaal automatisch geblokkeerd. Vervolgens kun je echter wel ‘Site-uitzondering toevoegen’ kiezen om aan te geven welke sites wel video’s mogen afspelen.

Chrome 64 neemt enkele andere maatregelen om irritante sites te hinderen. Zo beschikt de browser nu over een verbeterde pop-up blocker. Als een website op de achtergrond meerdere vensters probeert te openen, worden die automatisch afgesloten. Ook geniepige knoppen of keuzevensters die je ongewenst proberen door te sturen naar onbetrouwbare sites worden nu geblokkeerd.

Download Chrome voor Android

Standaard wordt Chrome meegeleverd met vrijwel alle Android-smartphones. Heb je de browser nog niet op je toestel staan, dan kun je deze via onderstaande link in de Play Store vinden. Chrome is gratis en werkt op alle recente toestellen.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu