6 tips om te winnen zonder te betalen in Clash Royale

Erwin Vogelaar
17 april 2016, 11:02
3 min leestijd
6 tips om te winnen zonder te betalen in Clash Royale

Clash Royale is een hit en dat is helemaal terecht. Maar hoe word je goed in de game zonder met echt geld schatkisten en edelstenen te hoeven kopen?

Lees verder na de advertentie.

Clash Royale tips

In ons overzicht van de beste Android-games van maart stond Clash Royale op de eerste plek. De game is ook een hit in de ranglijsten van Google Play. Om veel te kunnen winnen lijkt het alsof je echt geld moet uitgeven, maar dat is niet het geval. De korte multiplayer-potjes bieden een hoop ruimte om verschillende strategieën toe te passen en ook zijn er slimme manieren om gratis kisten te openen. Volg deze tips op als je ook wil winnen zonder geld uit te geven.

1. Word lid van een clan

Clash Royale is een spin-off van het populaire Clash of Clans. Zoals de naam al verklapt, zijn de clans in die game erg belangrijk en bij Clash Royale is het niet anders. Voor 1000 goud kun je zelf een clan starten, maar je kunt je beter bij een bestaande clan voegen. Dit is handig, want je kunt zo specifieke kaarten vragen aan je clangenoten. Als zij die kaart over hebben, kunnen ze die aan jou schenken terwijl ze daar zelf goud en ervaringspunten voor krijgen. Geef ook kaarten aan je clangenoten, want anders krijg je natuurlijk niets terug. In een clan kun je ook chatten en vriendschappelijke potjes spelen tegen je clangenoten, wat sowieso leuk is om te doen.

Clash Royale tips

2. Pak elke gratis kist

In Clash Royale wil je zoveel mogelijk kisten openen. Er zijn verschillende manieren om het aantal kisten dat je krijgt te optimaliseren. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd een kist aan het openen bent in de onderste rij met kisten. Open de gouden kisten `s nachts, zodat je overdag zoveel mogelijk zilveren kisten kunt openen. Vergeet ook niet elke acht uur de twee gratis kisten linksboven in het scherm te openen.

3. Start niet als eerste

Bij het starten van een nieuw potje kun je de neiging hebben om snel te willen beginnen. Het probleem hiermee is dat als de tegenstander jouw aanval weet tegen te houden en vervolgens snel een tegenaanval doet, dat je geen elixer meer hebt om dit te stoppen. Voor je het weet valt je eerste toren al binnen een halve minuut. Een goede strategie is dus om te wachten met wat de ander doet en daar op te reageren. Ga je later zelf in de aanval? Dan is het om dezelfde reden vaak niet slim om al je elixer uit te geven. Wacht met de grote aanvallen tot de minuut verstreken is, want dan verdien je de uitgegeven elixer sneller terug.

Clash Royale tips

4. Pas je strategie aan

Het is verleidelijk om bij een vaste deck kaarten te blijven, zelfs als deze deck je niet altijd laat winnen. Achter elkaar verliezen en toch steeds een ander resultaat met hetzelfde deck verwachten werkt natuurlijk niet. Pas dus je deck aan en probeer nieuwe tactieken. Probeer daarnaast ook je kaarten op verschillende manieren te gebruiken. Bepaalde combinaties van kaarten kunnen bijvoorbeeld erg effectief zijn. Verstop je Varkensruiter bijvoorbeeld eens onder een groepje Gunstelingen.

5. Gebruik magische spreuken

Bij het maken van een deck en het spelen van kaarten, kun je de magische spreuken nog wel eens vergeten. Die ruimte heb je toch nodig om goede units te plaatsen? Nee! Juist deze spreuken kunnen het verschil maken tussen winst en verlies. Bijvoorbeeld de woede-spreuk om je units sterker en sneller te maken en de spreuk om de tegenstander even stil te zetten, kunnen je naar de overwinning helpen als je ze slim gebruikt.

Clash Royale tips

6. Kijk naar TV Royale

Weet je het allemaal even niet meer? Kijk dan eens naar wat wedstrijden van andere goede spelers in TV Royale. Dit is de ultieme manier om strategieën en tips te leren die je vervolgens zelf kunt toepassen in de game.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu