Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tip: zo schakel je snel tussen accounts in de Gmail-app

Wouter Nijsen
29 augustus 2019, 10:55
1 min leestijd
Tip: zo schakel je snel tussen accounts in de Gmail-app

Het is voortaan makkelijker om tussen je Google-accounts te schakelen in de Gmail-app. Met een handige veegbeweging wissel je in één keer van account. Dit is hoe het werkt.

Tussen Google-accounts schakelen

Als je meerdere Google-accounts hebt en deze gebruikt op je Android-smartphone, is het je vast eens opgevallen dat het schakelen tussen deze accounts in de Gmail-app nogal omslachtig is. Je moet telkens op je profielfoto tikken en vervolgens een ander account selecteren om naar een andere inbox te gaan. In sommige Google-apps was hiervoor een veegbeweging beschikbaar, waarmee je tussen accounts schakelt door van boven naar beneden (of andersom) over je profielfoto te vegen.

Deze handige veegbeweging werd de afgelopen weken toegevoegd aan de Google Maps-, Google Drive- en Contacten-app, en komt nu ook naar Gmail. De feature is beschikbaar in versie 2019.08.18 van de Android-app, die geleidelijk naar iedereen uitrolt. Het is ook mogelijk om de nieuwste versie van de app handmatig als apk-bestand te downloaden. In onze tip over het downloaden en installeren van apk-bestanden lees je hoe je dit doet.

In de video hierboven van 9to5Google zie je hoe de veegbeweging werkt. Overigens kun je nog steeds op je profielfoto tikken om van account wisselen. In dit menuutje heb je ook de optie om nog een Google-account toe te voegen en alle accounts op je Android-telefoon te beheren.

Download de Gmail-update in de Play Store (gratis)

Meer veegbewegingen in Gmail

In de Gmail-app kun je meer veegbewegingen gebruiken, om bijvoorbeeld met een gesture mails te archiveren, verwijderen, verplaatsen of als (on)gelezen te markeren. Ook handig is dat je met Gmail mailtjes kunt toevoegen aan Google Tasks, zodat ze als to-do verschijnen en je vervolgens een deadline kunt instellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu