Zo zet je de donkere modus van Google Agenda aan
Michel van 't Klaphek

De donkere modus van Google Agenda is een stuk fijner voor je ogen. De update rolt vanaf nu uit voor alle Android-smartphones en zo schakel je de dark mode in.

Google Agenda donkere modus modus inschakelen

Google Agenda ziet er dankzij de donkere modus een stuk rustiger uit. Niet alleen worden er meer grijze lettertypen en kleuren gebruikt, ook de achtergrond is helemaal donker. Dit is vooral fijn wanneer je ‘s avonds kijkt wat er op de planning staat.

Zo schakel je de donkere modus in Google Agenda in:

  1. Werk Google Agenda bij naar de nieuwste versie, of download de app in Google Play;
  2. Open de app, tik op de drie streepjes linksboven en kies onderaan voor ‘Instellingen’;
  3. Selecteer ‘Algemeen’, ‘Thema’  en selecteer de donkere modus.

Google Agenda donkere modus inschakelen

De update rolt vanaf nu uit voor alle Android-telefoons. Zie je de optie nog niet staan? Dan zit er niets anders op dan wachten, aangezien de update gefaseerd wordt uitgerold. Wel kun je proberen om alle updates voor de app via Google Play te verwijderen, en daarna weer direct bij te werken.

De afgelopen tijd ontvangen steeds meer Google-apps een donkere modus, waaronder Google Keep en Google Chrome. Dit omgedraaide kleurenpalet is niet alleen (vooral ‘s avonds) beter voor je ogen, maar het is ook energiezuiniger. Hierdoor gaat je accu langer mee en hoeft je smartphone minder snel aan de oplader.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Haal alles uit Google Agenda

Google Agenda is een van onze favoriete apps om afspraken in bij te houden. De kalender heeft echter veel meer om het lijf. Check onze Google Agenda-tips voor een overzicht of bekijk de beste Google Agenda-functies om wat nieuwe mogelijkheden te leren. Op die manier haal je alles uit Googles planningstool.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.