Tip: zo pas je de Ambient-modus van je Chromecast aan

Wil je de achtergrond van je Chromecast aanpassen? Liever eigen foto’s in plaats van kunstwerken in beeld? Dit is hoe je de ambient-modus aanpast via de Google Home-app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Chromecast Ambient-modus aanpassen

De Chromecast is een ontzettend fijn apparaatje. Met de mediaspeler kun je Netflix, YouTube, Videoland en andere populaire streamingdiensten op je tv bekijken. Heb je echter nog geen video gestart, dan passeren verschillende kunstwerken, luchtfoto’s en andere mooie beelden de revue. Dit wordt door Google de ‘Ambient-modus’ van de Chromecast genoemd, en via de Google Home-app kun je deze aanpassen.

Om de instellingen voor de Chromecast Ambient-modus te openen, volg je de onderstaande stappen.

  1. Open de Google Home-app op je smartphone;
  2. Open het zijmenu door linksboven op de drie streepjes te drukken, en selecteer ‘Apparaten’;
  3. Je ziet vervolgens een overzicht met alle Chromecasts in je huis. Druk bij de Chromecast die je aan wil passen op de drie puntjes rechtsboven, en selecteer ‘Ambient-instellingen’

Kies een andere achtergrond voor je Chromecast

Vervolgens kun je verschillende aanpassingen maken. Bovenaan staan bijvoorbeeld drie opties voor de ‘Actieve Modus’, die bepaald wat er precies getoond wordt als er geen video wordt afgespeeld. Je hebt de keuze uit je favoriete albums op Google Foto’s, een door Google gemaakte selectie van mooie afbeeldingen en kunstwerken of de nieuwe experimentele modus.

Kies je voor die laatste optie, dan kun je ook de modus voor lage bandbreedte inschakelen. De getoonde afbeeldingen hebben dan een lagere resolutie, wat handig is als je langzaam internet hebt of een internetabonnement met een datalimiet.

Iets lager in het menu kun je aanpassen wat er verder nog in de ambient-modus getoond wordt, zoals het weerbericht, de tijd en details over het getoonde beeld. Tot slot kun je nog aanpassen hoe vaak het beeld aangepast wordt.

Meer doen met je mediaspeler? Bekijk ook ons lijstje van de 24 beste Chromecast-apps, ontdek de zes beste Chromecast-apps uit Nederland of bekijk de beste alternatieven.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.