De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Synchroniseren je Google Contacten niet? Zo los je dit op

Erwin Vogelaar
9 december 2017, 14:21
2 min leestijd
Synchroniseren je Google Contacten niet? Zo los je dit op

Niet alle Google Contacten synchroniseren met smartphones door een bug. Voordat Google dit oplost, kun je hier zelf wat aan doen.

Lees verder na de advertentie.

Google Contacten synchroniseren niet: oplossing

De belangrijkste functie van Google Contacten werkt niet naar behoren: niet alle contacten synchroniseren met je smartphone. Je kunt wachten tot Google een update uitrolt, maar we hebben ook een tijdelijke oplossing zodat al je contacten weer synchroniseren zoals het hoort. Dit kost alleen wel wat moeite.

Het gaat om een specifiek probleem voor toestellen die draaien op Android 8.0 (Oreo) of opvolger Android 8.1. Gebruikers die het probleem hebben opgemerkt, maken hier melding van op onder andere het Google-forum en op Reddit. Daar worden ook verschillende oplossingen genoemd, maar eentje lijkt het probleem echt te verhelpen.

google contacten synchroniseren

Sommige contacten hebben namelijk een linkje in het profiel staan. Deze url wordt toegevoegd als je bijvoorbeeld iemand hebt gevonden via Google+. Maar het kan ook zijn dat een contact een Facebook-url of een andere url in het profiel heeft staan. De synchronisatie van Google Contacten heeft een probleem met deze linkjes. Verwijder deze en het probleem is direct opgelost.

De linkjes zijn in de Android-app helaas niet zichtbaar. Je moet dus naar contacts.google.com toe om de contacten aan te passen. Zoek hier naar de contacten die niet synchroniseren en verwijder de profiel-url. Deze staat onder het e-mail-adres en telefoonnummer met de beschrijving ‘Profiel’. Sla daarna op en het contact moet vrijwel direct synchroniseren met je smartphone. Weet je niet goed welke contacten voor problemen zorgen? Zoek dan op de website naar ‘profiles’. Dan krijg je een lijstje met contacten waar onder andere een linkje naar Google+ in het profiel staat.

Telefoonnummers blokkeren

Sommige mensen wil je liever nooit meer mee in contact komen. Dat is mogelijk door telefoonnummers te blokkeren op je smartphone. Zo blokkeer je ongewenste telefoonnummers in Android.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu