De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo kun je tekst uit foto’s kopiëren en plakken met Google Foto’s

Wouter Nijsen
26 augustus 2019, 16:52
1 min leestijd
Tip: zo kun je tekst uit foto’s kopiëren en plakken met Google Foto’s

Sinds kort is het mogelijk om met Google Foto’s te zoeken naar tekst die op je kiekjes staat. Daarnaast kun je tekst uit afbeeldingen kopiëren en plakken. In deze tip lees je hoe het werkt.

Met Google Foto’s tekst kopiëren en plakken

Google heeft de optie toegevoegd om tekst op foto’s te kopiëren en plakken, waarna je dit kunt delen met anderen. Handig als je bijvoorbeeld je geschreven aantekeningen wil omzetten naar digitale tekst, of het telefoonnummer op een foto van een visitekaartje direct in je contacten wil zetten.

Het is ook mogelijk om foto’s te doorzoeken op tekst, door simpelweg een aantal termen in de zoekbalk te tikken. Wil je tekst uit een foto kopiëren en plakken? Volg dan de stappen hieronder.

  1. Open de Google Foto’s-app op je Android-smartphone;
  2. Ga naar een foto waar je tekst van wil kopiëren;
  3. Tik op het Google Lens-icoontje rechtsonder en selecteer het stukje tekst dat je wil selecteren;
  4. Druk onderaan op ‘Tekst kopiëren’. Vervolgens kun je de tekst in elke app, zoals WhatsApp of Gmail, plakken en delen.

Zoals je op de screenshots hierboven ziet, kun je bijvoorbeeld een url op een visitekaartje ook meteen bezoeken door op ‘Website’ te tikken, of doorsturen via ‘Delen’. Het is ook mogelijk om via Google te zoeken naar termen die je op een foto ziet.

De nieuwe features van Google Foto’s worden automatisch naar iedereen uitgerold. Via onderstaande link zorg je ervoor dat je de nieuwste versie van de app op je Android-smartphone hebt staan.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu