De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Hoe uniek is jouw muzieksmaak? Kom erachter met Icebergify op Spotify

Michel van 't Klaphek
1 juli 2022, 9:08
2 min leestijd
Hoe uniek is jouw muzieksmaak? Kom erachter met Icebergify op Spotify

Icebergify laat zien hoe (niet) populair jouw favoriete artiesten zijn. Zoals de naam doet vermoeden worden de resultaten in een afbeelding van een ijsberg getoond. De ‘app’ is gratis en alleen beschikbaar voor Spotify-leden.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Icebergify laat zien hoe specifiek je muzieksmaak is

Er is een nieuwe trend onder Spotify-gebruikers. Op social media worden volop plaatjes van ‘muzikale ijsbergen’ gedeeld. Het topje van de ijsberg wordt ingenomen door hele bekende artiesten, zoals Madonna en Michael Jackson. Onder de watergrens worden de artiesten al obscuurder, met de meest niche-kunstenaars aan de onderkant van de ijsberg.

Zo maak je je eigen Icebergify-animatie:

icebergify

  1. Ga naar de website van Icebergify en tik op “Create yours”;

  2. Log eventueel in met je Spotify-aanmeldgegevens en geef de vereiste toestemmingen;

  3. Blij met je Spotify-ijsberg? Je kunt het plaatje delen, bijvoorbeeld via social media.

    Gebruik je een telefoon? Leg dan een duim op de ijsberg en kies ervoor om het plaatje op te slaan. Uiteraard kun je ook ‘gewoon’ een screenshot maken.

Hoe werkt Icebergify?

Icebergify gebruikt de statistieken van jouw Spotify-account. Er wordt eerst gekeken naar de muziek die jij het meest afspeelt. Vervolgens bekijkt Icebergify hoe populair jouw favoriete artiesten zijn. Hiervoor checkt de website onder meer hoeveel maandelijkse luisteraars en volgers zij hebben. Vervolgens worden de artiesten op basis van populariteit gerangschikt.

Zit er een artiest bij die je (vrijwel) nooit meer luistert? Dat kan. Icebergify gebruikt namelijk ook historische data. Luisterde jij vroeger (bijvoorbeeld vier jaar geleden) heel vaak naar artiest X, dan kom je die mogelijk ook in je Spotify-ijsberg tegen.

Icebergify is ontwikkeld door student Akshay Raj. De dienst is compleet gratis en de verzamelde data blijft beperkt. Raj kan alleen het nummer van je Spotify-account, je gebruikersnaam en top 50 van artiesten en nummers inzien.

Spotify zelf maakt ook muzikale overzichten. Dankzij Spotify Wrapped kun je aan het eind van het jaar zien hoe jij de muziekdienst de afgelopen maanden hebt gebruikt. Eind dit jaar komt Wrapped 2022 uit, maar natuurlijk kun je nog steeds je overzicht van 2021 raadplegen:

Lees verder: Spotify Wrapped 2021: zo bekijk je jouw muzikale jaaroverzicht

Bron afbeelding: @Musikmenfess
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu