De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Tip: zo kun je Inbox by Gmail (voorlopig) toch nog gebruiken

Rens Blom
3 april 2019, 12:11
2 min leestijd
Tip: zo kun je Inbox by Gmail (voorlopig) toch nog gebruiken

De fijne mail-app Inbox by Gmail is door Google uit de lucht gehaald, maar er is goed nieuws. Via een omweg kun je Inbox by Gmail downloaden en blijven gebruiken. We leggen uit hoe.

Lees verder na de advertentie.

Inbox by Gmail downloaden en gebruiken

Het einde van Inbox werd al maanden van tevoren aangekondigd en sinds 2 april werkt de app niet meer. Open je Inbox, dan krijg je de mededeling dat je Gmail kunt gebruiken, Googles andere mail-app. Toch zijn er wereldwijd genoeg Inbox-gebruikers die helemaal niet over willen stappen. Voor die groep is er nu goed nieuws: er is een manier om Inbox by Gmail nog even te blijven gebruiken.

Google Inbox alternatieven uitg

De laatste versie van Inbox (1.78) werd in oktober uitgebracht en verwijst nu naar Gmail. Oudere versies van de app doen dat niet, ontdekten Reddit-gebruikers. Inbox 1.77 (uit september) en 1.72 (uit mei) werken zoals je Inbox kent, zonder mededelingen dat de app stopt. Om Inbox 1.77 te kunnen gebruiken, moet je de bestaande Inbox-app eerst van je toestel verwijderen. Download vervolgens dit apk-bestand via APK Mirror, een betrouwbare website. In onze tip over het installeren van apk-bestanden staan alle instructies. Na de installatie log je in met je Google-account en kun je Inbox weer gebruiken.

Hoelang deze omweg blijft werken, is echter onduidelijk. Google kan dit ‘lek’ op elk moment dichten of zelfs besluiten om de hele Inbox-server op te heffen. In dat geval wordt elke versie van de Inbox-app onbruikbaar.

De beste vervangers voor Inbox

Wil je liever geen apk-bestand downloaden of vind je het officiële einde van Inbox een mooie reden om een nieuwe mail-app te proberen? De keuze is reuze, maar welke apps zijn het downloaden waard? We zetten de beste Google Inbox- alternatieven op een rij. Onze persoonlijke favoriet is Spark, een welbekende iOS-mail-app die nu ook beschikbaar is voor Android. In onze review van Spark.

Blijf jij nog even vasthouden aan Inbox by Gmail? Waarom wel of niet? Discussieer mee in de comments onder dit artikel.

Lees meer over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu