De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo switch je tussen verschillende Instagram-accounts

Redactie
10 februari 2016, 12:30
2 min leestijd
Zo switch je tussen verschillende Instagram-accounts

Sinds gisteren is het mogelijk om meerdere accounts met de Instagram-app te beheren. De functie is nog niet voor iedereen beschikbaar en is ook niet heel gemakkelijk te vinden. Android Planet legt het uit!

Lees verder na de advertentie.

Meerdere Instagram-accounts beheren

Instagram laat weten dat het vanaf deze week mogelijk is om te switchen tussen meerdere accounts, maar de functionaliteit is nog niet voor iedereen beschikbaar. Hierna leggen we uit hoe je dit kunt checken.

Allereerst dien je de nieuwe functie  aan te zetten in je instellingenmenu. Dit doe je door in de Android-app naar je persoonlijke pagina te gaan en te kiezen voor ‘opties’. Deze functie vind je door op de drie puntjes in de rechterbovenhoek te tikken. De optie om extra accounts toe te voegen vind je helemaal onderaan, bij ‘zoekgeschiedenis wissen’ en ‘afmelden’. Vind je ‘account toevoegen’ hier niet, dan is de feature voor jou nog niet beschikbaar en moet je nog even geduld hebben.

Staat de optie er al wel, dan behoor jij tot de eerste uitverkorenen. Wanneer je  ‘account toevoegen’ hebt geselecteerd, opent een nieuw scherm. Dit is hetzelfde scherm dat je keer kreeg toen je je voor het eerst aanmeldde bij Instagram. Voer de accountgegevens in en kies voor ‘Aanmelden’.

Gemakkelijk switchen

instagram-accounts beheren

Dat was stap 1, nu de tweede stap: het daadwerkelijke switchen tussen de accounts. Ga opnieuw naar je profielpagina. Linksboven staat je gebruikersnaam. Daar kon je tot nu toe helemaal niets mee, maar als je een nieuw account gekoppeld hebt staat er nu een driehoekje bij. Dit betekent dat je erop kunt klikken om te switchen tussen de accounts. Ook kun je vanaf nu hier een derde account toevoegen. Je kunt  maximaal vijf accounts beheren in één app.

Instagram is relatief laat met de functionaliteit in vergelijking met andere social media-apps. Zo kun je onder meer bij Twitter en Facebook al langer wisselen  tussen verschillende accounts die door jou beheerd worden, zonder constant in en uit te hoeven loggen. Niettemin is de functionaliteit erg welkom.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu