Tip: zo zet je Face Unlock aan op de OnePlus 5

Thomas Haenen
2 februari 2018, 9:30
1 min leestijd
Tip: zo zet je Face Unlock aan op de OnePlus 5

Je OnePlus-smartphone met Face Unlock ontgrendelen kon tot voor kort alleen op de 5T. Een update voegt deze optie ook toe aan de OnePlus 5.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 Face Unlock-update beschikbaar

Bezitters van de OnePlus 5 kunnen vanaf deze week OxygenOS 5.0.2 downloaden. Deze ogenschijnlijk kleine update voegt een grote feature toe: Face Unlock. Gebruikers kunnen niet alleen ontgrendelen met een vingerafdrukscanner of pincode, maar ook door hun gezicht voor de selfiecamera te houden. De nieuwe ontgrendelingsoptie instellen gaat als volgt.

  1.  Zorg eerst dat je de nieuwste versie hebt gedownload. Handmatig controleren doe je door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te zoeken;
  2. Ga naar de installatie naar je instellingen, selecteer ‘Beveiliging & privacy’ en vervolgens ‘Face Unlock’;
  3. Voer eerst je pincode of wachtwoord in ter beveiliging. Vervolgens kun je je gezicht scannen om Face Unlock te activeren. Houd de OnePlus 5 zo’n vijftien centimeter van je gezicht vandaan, zodat het in het blauwe silhouet dat in beeld verschijnt past;
  4. Als je gezicht is gescand, kun je vanaf nu altijd Face Unlock gebruiken om je smartphone te ontgrendelen. Let op: de functie is niet zo veilig als bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner. Bovendien werkt het ook niet altijd goed in het donker of andere situaties met weinig licht.

Face Unlock op andere OnePlus-smartphones

Oorspronkelijk was Face Unlock alleen beschikbaar op de OnePlus 5T. OxygenOS 5.0.2 verbetert daarnaast de elektronische beeldstabilisatie in de camera-app. Dat zorgt ervoor dat het beeld net iets minder trilt bij het opnemen van een video. Ook wordt de OnePlus 5 voorzien van kleine stabiliteits- en veiligheidsverbeteringen. Enkele OnePlus-apps, zoals de Gallery- en File Manager-apps, zijn ook bijgewerkt.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu