Tip: zo voeg je familieleden toe aan een Spotify Family-account
Thomas Haenen

Het familie-abonnement van Spotify is handig als meerdere mensen in je gezin de muziekdienst gebruiken, maar hoe voeg je nou eigenlijk familieleden toe? Android Planet laat zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Spotify Family: zo voeg je familieleden toe

Al geruime tijd biedt Spotify een familie abonnement aan; een handige manier om voordelig met het hele gezin naar Spotify te luisteren. Voor een vast bedrag per maand kun je samen met bijvoorbeeld je ouders, broers en/of zussen muziek luisteren. In totaal kunnen zes mensen gebruikmaken van een Spotify Family-abonnement, maar hiervoor moet je de mensen eerst toevoegen. Het kan even zoeken zijn hoe dit precies werkt, daarom beschrijven we in de stappen hieronder hoe het werkt. Houd er wel rekening mee dat alleen degene met het hoofd-account familieleden kan uitnodigen.

  1. Om familieleden uit te nodigen voor je Spotify Family abonnement, dien je naar deze pagina te gaan en in te loggen;
  2. Kies in het menu aan de linkerkant voor ‘Family Premium’;
  3. Vervolgens zie je de optie om je familie-abonnement te beheren. Klik op de lege vakjes om familieleden toe te voegen. Dit doe je door het e-mailadres in te voeren van een familielid en die persoon een uitnodiging te sturen. Ook kun je een link sturen;
  4. Doe dit voor alle mensen (maximaal vijf) waarmee je het abonnement wil delen.

spotify family

Familieleden kunnen vervolgens de uitnodiging accepteren door de verstuurde e-mail te bevestigen. Vervolgens loggen ze in met een bestaand Spotify account, of dienen ze er eentje aan te maken om muziek te kunnen luisteren.

Spotify Family met KPN of Ziggo?

Heb je een Spotify Family account via je provider? Als je een KPN-abonnement of Ziggo-abonnement hebt, kun je soms met korting Spotify Premium bij je provider krijgen. Helaas zitten er wel wat haken en ogen aan zo’n abonnement. Je kunt het namelijk níet omzetten naar een Family abonnement. Wil je je Spotify abonnement delen met je familie, dan moet je de bundel bij je provider opzeggen en een nieuwe account afsluiten.

Helaas gaat hiervoor op korte termijn ook geen oplossing komen. Providers geven je namelijk al wat korting op je abonnement, waardoor je niet óók nog eens extra korting krijgt met een Family-aanbieding. Je zult helaas dus een keuze moeten maken.

Meer over Spotify Family

Spotify Family is al een tijdje beschikbaar en een manier om met meerdere personen voordelig muziek te luisteren. Een paar jaar terug kreeg het familie-abonnement een flinke prijsdaling. Waar je voorheen 30 euro per maand betaalde, kost Family tegenwoordig nog maar 15 euro per maand.

Hierbij heeft ieder familielid zijn eigen Premium-account, wat betekent dat je advertentievrij en offline naar muziek luistert. Daarnaast is het mogelijk om eigen afspeellijsten aan te maken en te delen.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.