Tip: zo voeg je familieleden toe aan een Spotify Family-account
Wouter Nijsen

Het familie-abonnement van Spotify is handig als meerdere mensen in je gezin de muziekdienst gebruiken, maar hoe voeg je nou eigenlijk familieleden toe? Android Planet laat zien hoe het werkt.

Spotify Family: zo voeg je familieleden toe

Al geruime tijd biedt Spotify een familie-abonnement aan; een handige manier om voordelig met het hele gezin naar Spotify te luisteren. Voor een vast bedrag per maand kun je samen met bijvoorbeeld je ouders, broers en/of zussen muziek luisteren. In totaal kunnen zes mensen gebruikmaken van een Spotify Family-abonnement, maar hiervoor moet je de mensen eerst toevoegen. Het kan even zoeken zijn hoe dit precies werkt, daarom beschrijven we in de stappen hieronder hoe het werkt. Houd er wel rekening mee dat alleen degene met het hoofd-account familieleden kan uitnodigen.

  1. Om familieleden uit te nodigen voor je Spotify Family-abonnement, dien je naar deze pagina te gaan en in te loggen;
  2. Kies in het menu aan de linkerkant voor ‘Premium for Family’;
  3. Vervolgens zie je de optie om je familie-abonnement te beheren. Klik op de lege vakjes om familieleden toe te voegen. Dit doe je door het e-mailadres in te voeren van een familielid en die persoon een uitnodiging te sturen. Ook kun je een link sturen;
  4. Doe dit voor alle mensen (maximaal vijf) waarmee je het abonnement wil delen.

spotify family

Familieleden kunnen vervolgens de uitnodiging accepteren door de verstuurde e-mail te bevestigen. Vervolgens loggen ze in met een bestaand Spotify-account, of dienen ze er eentje aan te maken om muziek te kunnen luisteren.

Meer over Spotify Family

Spotify Family is al een tijdje beschikbaar en een manier om met meerdere personen voordelig muziek te luisteren. Iets meer dan een jaar geleden kreeg het familie-abonnement een flinke prijsdaling. Waar je voorheen 30 euro per maand betaalde, kost Family tegenwoordig nog maar 15 euro per maand. Hierbij heeft ieder familielid zijn eigen Premium-account, wat betekent dat je advertentievrij en offline naar muziek luistert. Daarnaast is het mogelijk om eigen afspeellijsten aan te maken en te delen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.