Tip: zo check je wat er op je simkaart staat en haal je het er af
Dennis de Vries

Heb je een nieuwe simkaart gekregen voor je telefoon? Voor je de oude weggooit, is het handig nog even te kijken wat daar precies op staat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wat staat er op mijn simkaart?

Er was een tijd dat simkaarten werden gebruikt als een soort extra geheugen. Zo werden er bijvoorbeeld sms’jes op de kaart opgeslagen. Inmiddels hebben smartphones meer dan genoeg geheugen en hoeven apps, filmpjes en berichten niet meer op de simkaart opgeslagen te worden.

Toch zijn er enkele gegevens die per ongeluk nog wel eens op de sim blijven staan. Het kan zijn dat er nog enkele contactgegevens uit je telefoonboek op staan. Dat kan zijn omdat ze er heel vroeger eens opgezet zijn en je dat niet meer weet. Als je de simkaart dan in de prullenbak gooi, ben je die contacten ook kwijt.

Zo importeer je contacten vanaf je simkaart

Heb je dus een nieuwe simkaart bij een sim only abonnement gekregen, zorg dan dat je eerst eventuele contacten van je oude sim overzet naar je telefoon. Zo doe je dat:

  1. Ga naar de Contacten-app op je telefoon;
  2. Tik links bovenin op de menu-knop en dan op ‘Instellingen’;
  3. Scroll naar beneden en tik op ‘Importeren’;
  4. Selecteer ‘Simkaart’ en druk op ‘Ok’;
  5. Je ziet nu alle contacten op je simkaart. Vervolgens kun je kiezen welke je wil importeren.

Wat staat er op mijn simkaart

Suggesties in je contacten-app

Nieuwe versies van Android hebben ook een slimme functie in de contacten-app, die suggesties doen om je contacten beter in te delen. Denk daarbij aan het samenvoegen van dubbele contactgegevens of nieuwe contacten toevoegen.

Ook geeft het antwoord op de vraag: wat staat er op mijn simkaart? Als je contacten op je simkaart hebt staan, zal deze functie ook suggereren om deze te importeren. Bekijk de suggesties in de contacten-app door op de menuknop te tikken en dan ‘Suggesties’ te selecteren. Heb je een nieuwe telefoon waar je contacten naar over wil zetten, lees dan onze uitgebreide handleiding voor het importeren van contacten.

Lees meer nieuws over Android

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.