De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 13 – 2016

Wouter Nijsen
3 april 2016, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 13 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de eerste smartphone-app van Nintendo, de vernieuwde NU.nl-app en het handige MailTime.

De beste Android-apps van week 13

1. Miitomo

miitomo

Miitomo, de eerste smartphone-app van Nintendo, is nu te downloaden voor Android. Het spel draait om de Mii`s, de poppetje die Nintendo-spelers als avatar gebruiken. De Mii stel je helemaal zelf samen, waarbij je bijvoorbeeld je gezicht, kapsel en andere uiterlijke eigenschappen kiest. Hierna begint het `spel`, waarin je vervolgens al snel vragen over jezelf moet beantwoorden.

De antwoorden die je geeft worden gedeeld met andere spelers. Hierdoor leer je elkaar beter kennen, wat vooral geinig is als je samen met vrienden speelt. Bij elke vraag die je beantwoordt krijg je ook een beloning, in de vorm van Miitomo-munten. Die gebruik je in de winkel om minigame te spelen en bijvoorbeeld nieuwe kledingstukken voor je personage te verdienen.

Download Miitomo in Google Play (gratis)

2. Changelogs

Changelogs

Misschien herken je het wel: je Android-toestel is nieuw en elke keer als er een app-update komt ben je benieuwd welke mogelijkheden je favoriete apps nu weer krijgen. Je gaat in de Play Store naar de desbetreffende app in de update-lijst en leest daar de changelog. Langzaamaan doe je dit steeds minder vaak, tot je de updates maar binnen laat rollen en vanzelf wel tegen nieuwe dingen aanloopt. Mogelijk mis je zo een hoop toffe features.

Changelogs doet eigenlijk exact wat je van een dergelijke app zou verwachten. Alle update-informatie van apps worden verzameld in een handige lijst waar je vlot doorheen kunt scrollen. Helaas kan er soms wel een enkele app missen door het gebruik van een strikte API, maar daar kan de maker van de app helaas niets aan doen.

Download Changelogs in Google Play (gratis)

3. NU.nl

nu.nl-icon

De NU.nl-app gaat al een tijdje mee. Deze week is het design daarom volledig op de schop gegaan. De app is nu vormgegeven volgens Androids eigen Material Design. Dit zie je direct wanneer je de app opstart, waarbij de lichte balk bovenin het meeste opvalt. Fraai is dat de balk dezelfde kleur krijgt als de verschillende thema`s die er zijn. Bij Sport heeft de kleur rood bijvoorbeeld de overhand, terwijl bij Economie juist blauw centraal staat.

Artikelen worden nog steeds onder elkaar getoond, met bovenin een uitgelicht artikel met een grote afbeelding. Ook de artikelen zelf ogen beter, doordat er meer ruimte is voor wit en er gekozen is voor een rustiger lettertype. Bovenin vind je een knopje om te reageren met NUjij en met de button ernaast kun je een artikel delen of zoeken naar nieuws.

Download NU.nl in Google Play (gratis)

4. WhatsApp

Whatsapp quick reply

Door de nieuwe quick reply-functie van WhatsApp kunnen Android-gebruikers snel reageren op inkomende berichten. Wel was het al een tijdje mogelijk om op chats te reageren vanuit een pop-up venster. Deze feature stel je in door naar `Instellingen -> Meldingen` te gaan, en daar de pop-up-knop aan te zetten. De nieuwe `reply`-knop zit verwerkt in de notificatiebalk zelf, wat het antwoorden nog iets sneller maakt.

Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om meerdere berichten tegelijk te selecteren en deze te koppelen aan een bepaalde actie. Zo kun je bijvoorbeeld één of meerdere chats aanvinken om ze vervolgens archiveren, dempen of verwijderen. Ook nieuw is dat de encryptie geactiveerd is voor iedere chat.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

5. MailTime

mailtime

MailTime was al een tijdje beschikbaar voor iOS en sinds deze week ook voor Android. De app probeert e-mailen makkelijker en overzichtelijker te maken door berichten als chats te tonen. Dit betekent dat mails als bubbeltjes onder elkaar verschijnen, op dezelfde manier als bij bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook Messenger. In de bubbels wordt een gedeelte van de mail getoond, waarbij je het `View Full Message`-knopje kunt gebruiken om het volle bericht te bekijken.

Het knopje tovert MailTime tegelijk om tot een normale mail-app, met dezelfde lay-out als bijvoorbeeld een Gmail of Outlook. Hierdoor kun je het uiterlijk van de app altijd met één tik aanpassen. De applicatie biedt ondersteuning voor de meeste e-maildiensten, waaronder Gmail, iCloud, Outlook, Yahoo, Google Apps en andere IMAP-accounts.

Download MailTime in Google Play (gratis)

6. Calculator

calculator-icon

De Calculator-app staat standaard op Nexus- en enkele Motorola-toestellen geïnstalleerd en is deze week door Google in de Play Store gezet. De Calculator-app oogt door het gebruik van Material Design overzichtelijk en bevat diverse handige functies. Naast eenvoudige berekeningen kun je de app ook gebruiken om ingewikkelde bewerkingen uit te voeren. Standaard zie je de basisfuncties in beeld, maar door je Android in de landschapsmodus te draaien krijg je meer mogelijkheden tot je beschikking.

Ook is Android Wear-ondersteuning toegevoegd. Hierdoor kun je nu ook op je smartwatch berekeningen uitvoeren, waarbij je in het midden de verschillende cijfers ziet, met aan de rechterkant een knop om te vermenigvuldigen en delen. Ook is het nog steeds mogelijk om via Google Now berekeningen met je stem op te lossen.

Download Calculator in Google Play (gratis)

7. Snapchat

snapchat

Een belangrijke vernieuwing van de Snapchat-update is dat gebruikers nu stickers naar elkaar kunnen sturen. In totaal zijn er ruim 200 stickers met verschillende thema`s, die je via zoekwoorden kunt vinden. Zo zijn er stickers van dieren, maar ook van allerlei andere figuren. Daarnaast is het voortaan mogelijk om makkelijker te (video)bellen met andere gebruikers.

Ook heb je de optie om een kort video- of audioberichtje achter te laten als een vriend niet opneemt. Het bericht verschijnt in beeld wanneer de ontvanger Snapchat weer opstart. Verder nieuw zijn de zogeheten Auto-Advance Stories. Wanneer een Story binnen de app eindigt, wordt de volgende Story direct afgespeeld. Zo kun je korte video`s direct achter elkaar kijken.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu