De 5 beste Android-apps in Google Play van week 4 – 2018

Wouter Nijsen
28 januari 2018, 16:14
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 4 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 4

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met een alternatief voor de Telegram-app, het toffe spelletje Hexa Turn en de fraaie wallpaper-app Skyline. Lees gauw verder!

1. Telegram X

telegram x

Telegram X is per direct in de Play Store te vinden. Het is een vlotte versie van Telegram. Het ontwerp is iets simpeler, maar door de fratsen weg te laten, oogt de app plots een stuk vloeiender. Snelheid staat centraal in de app, zo laten de ontwikkelaars dan ook weten.

Telegram is een populair alternatief voor berichtendiensten als WhatsApp en Facebook Messenger. De app weet zich vooral te onderscheiden met enkele slimme extra opties, zoals betere ondersteuning voor chatbots. Ook kun je zelf stickers toevoegen en delen, en zijn er uitgebreide foto- en videobewerkingsopties ingebouwd. X biedt overigens niet al die features, om de app snel te kunnen houden. Hoewel de naam suggereert dat het om een gloednieuwe app gaat, blijkt het in werkelijkheid slechts een nieuwe naam voor Challegram.

Download Telegram X in Google Play (gratis)

2. Skyline

skyline

Voor de Pixel-smartphones biedt Google een aantal prachtige live wallpapers aan. De makers van de nieuwe app Skyline wilden iets soortgelijks maken voor andere Android-toestellen. Het resultaat is Skyline Live Wallpaper, waarmee je huidige locatie als 3d-kaart op de achtergrond van je scherm wordt geplaatst.

Je kunt er ook voor kiezen om de naam of coördinaten van een andere locatie te gebruiken. Dat is wellicht handig, omdat de Nederlandse landschappen niet altijd van het scherm spatten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je komende vakantiebestemming alvast als wallpaper neerzetten of een droomlocatie dichtbij houden. Mooi is dat de kaart beweegt door acties op je smartphone, bijvoorbeeld bij het swipen op het scherm of het draaien van het toestel.

Download Skyline in Google Play (1,99 euro)

3. PodAlarm

PodAlarm

De alarm-app die standaard op je smartphone staat, biedt vaak slechts een kleine selectie aan alarmgeluiden voor in de ochtend. De één staat ‘s ochtends op met willekeurige ringtones, de ander kiest voor vogelgeluiden. Maar als je liever naar de radio luistert in de ochtend, of het alarm wil laten afgaan met een podcast, dan kun je vanaf nu voor PodAlarm kiezen. Met deze handige Android-app heb je namelijk de vrije hand in welke geluiden je wakker maken.

PodAlarm koppelt je favoriete apps aan een alarm. Stel bijvoorbeeld in dat PocketCasts automatisch een podcast afspeelt in de ochtend, of begin de dag met audioboeken van Audible en je favoriete afspeellijst uit Spotify. De audio wordt ‘s ochtends geleidelijk opgevoerd. Het volume begint op fluistertonen, maar als je blijft door snurken, wordt het langzaamaan steeds wat harder.

Download PodAlarm in Google Play (gratis)

4. Hexa Turn

Een nieuwe Android-game die de moeite waard is. Hexa Turn heeft een simpele opzet, maar is behoorlijk moeilijk. In het spel zie je allerlei zeshoeken, een aantal vierkantjes en een pijltje. Het is de bedoeling dat je de vierkanten ‘beschermt’ van het pijltje, door de zeshoeken aan te tikken, zodat ze een muur vormen. Weet het pijltje toch bij een vierkant te komen, dan ben je af en moet je opnieuw beginnen.

Hexa Turn is turn based, wat betekent dat jij en de computergestuurde pijl om de beurt een zet doen. Dat geeft je genoeg tijd om na te denken over je keuzes, maar is ook behoorlijk spannend. Zeker wanneer je een groot level te zien krijgt, moet je goed nadenken over de stappen die de computer kan zetten. De game 96 levels en verschillende power-ups om het jezelf wat makkelijker te maken. De advertenties zijn een beetje storend, maar die kun je weghalen middels een in-app aankoop.

Download Hexa Turn in Google Play (gratis)

5. Smarter Time

smarter time

Hoeveel tijd per dag besteed je nou echt aan het rondkijken op Facebook, het kijken van Netflix en sporten? De app Smarter Time geeft je inzicht in je gedrag door je leven constant in de gaten te houden. De app ziet niet alleen welke apps je gebruikt, maar ook of je bijvoorbeeld op je werk bent, sport of andere dingen doet. Hier moet de app wel eerst voor leren.

Smarter Time gokt een hoop gedrag en bouwt zo automatisch een tijdlijn. Het is daarna de bedoeling dat je door deze tijdlijn scrolt en corrigeert waar het mis gaat. De app leert van wat jij zelf aan data invoert, zodat de volgende keer niet dezelfde fout wordt gemaakt. Stel je bent op een bepaalde locatie en je geeft aan dat je daar werkt, dan zal de app de volgende keer automatisch weten dat jij werkt als je op die locatie bent. De app analyseert je dagen en geeft tips en doelen om je leven te verbeteren.

Download Smarter Time in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu