De 4 beste Android-apps in Google Play van week 47 – 2018

Wouter Nijsen
25 november 2018, 16:11
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 47 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vier goede Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Google Vind mijn apparaat

De handige Vind mijn apparaat-app is verbeterd met ondersteuning voor plattegronden is toegevoegd. Hierdoor kun je een verloren of gestolen Android-apparaat makkelijker terugvinden op bijvoorbeeld vliegvelden, in winkelcentra of andere grote gebouwen. De app is voortaan nauwkeuriger en toont dus niet alleen dat een apparaat zich in een gebouw bevindt, maar ook waar precies. Ook is er ondersteuning voor werkprofielen toegevoegd.

Verder is de functionaliteit van de Vind mijn apparaat-app hetzelfde gebleven. De app is ideaal als je je smartphone (of ander Android-apparaat) kwijt bent en laat je een geluidje op maximaal volume afspelen, zodat je je toestel weer terugvindt. Ook kun je een routebeschrijving via Google Maps starten om naar de locatie van het apparaat te gaan. Ook handig is dat je in de app het accupercentage en verbonden wifi-netwerk van het toestel ziet.

Download Google Vind mijn apparaat in de Play Store (gratis)

2. Tikkie

tikkie

ABN AMRO onthult een handige update voor de populaire Tikkie-app. Omdat je tijdens het instellen van de app zowel je rekeningnummer als je 06-nummer opgeeft, weet de app welke bankrekening er aan een telefoonnummer gekoppeld is.

Met die gegevens wordt het mogelijk om geld direct over te boeken naar Tikkie-gebruikers in je adresboek, ook als je hun bankrekeningnummer niet weet. Hierdoor hoef je niet meer een betaalverzoek af te wachten, maar kun je zelfstandig er al voor kiezen om een bedrag op deze manier over te maken. De functie wordt getest onder een kleine groep gebruikers, waarna ‘ie snel voor iedereen beschikbaar komt.

Download Tikkie in de Play Store (gratis)

3. Digitaal Welzijn

Digitaal Welzijn downloaden

Een voorlopige versie van de Digitaal Welzijn-app is al sinds deze zomer beschikbaar, maar Google heeft nu de volledige versie uitgebracht. Daarin zijn de meeste oneffenheden weggepoetst en een paar extra features toegevoegd. Ondersteunt je toestel de app (die in het Engels ‘Digital Wellbeing’ wordt genoemd), dan kun je ‘m via de instellingen openen. Alleen Google Pixel- en Android-toestellen met Android 9.0 (Pie) worden ondersteund.

Digitaal Welzijn vertelt je precies hoeveel je je smartphone gebruikt, en waarvoor. Zo staat er bijvoorbeeld dat je je telefoon tachtig keer ontgrendeld hebt, drie uur gebruikt, waarvan anderhalf uur in WhatsApp. Ook geeft Digitaal Welzijn je apps om het verbruik te beperken, door bijvoorbeeld in te stellen dat je bepaalde (groepen) apps hooguit een uur per dag gebruikt.

Download Digitaal Welzijn in Google Play (gratis)

4. Pepper.com

Nederlanders houden van koopjes. Het is niet voor niets dat er talloze websites voor kortingscodes bestaan, er elke week folders in de brievenbus vallen en tegenwoordig Black Friday een hele week duurt. Daar spelen verschillende apps natuurlijk op in, maar die van Pepper.com is de grootste en meest uitgebreide. De applicatie is namelijk niet afhankelijk van de makers voor updates, maar wordt door gebruikers zelf bijgevuld. Zien zij een aanbieding of kortingscode, dan plaatsen ze die in de app.

Andere gebruikers stemmen op de beste deals, waardoor die bovenaan in de app verschijnen. Het belangrijkste in de app is natuurlijk de tab met aanbiedingen. Omdat er constant nieuwe deals worden toegevoegd, is Pepper.com niet de meest overzichtelijke app. Toch doen de makers hun best om je op weg te helpen. Zo zijn de aanbiedingen onder te verdelen in ‘heet’, ‘nieuw’, ‘heetste’ of ‘besproken’.

Download Pepper.com in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu