De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 52 – 2015

Wouter Nijsen
27 december 2015, 17:22
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 52 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de  Nederlandse app Whatson Planner, een handige vertaal-app en de YouTube-downloader Videoder.

De beste Android-apps van week 52

1. Whatson Planner

whatson planner

Een uitje, etentje of iets anders inplannen met drukbezette vrienden of familie, het kan een ware crime zijn. Datumprikkers worden erbij gehaald en afspraken tien keer verzet. Met Whatson Planner vind je een datum waarop iedereen vrij is. Het principe van de app van Nederlandse makelij is heel eenvoudig. In plaats van dat iedereen zijn eigen agenda moet doorspitten op een gaatje, doet Whatson Planner dit voor jou.

Je start door je telefoonnummer in te voeren, waarna je een bevestigingscode ontvangt en wat gegevens moet invullen. Vervolgens kun je selecteren welke dagen en uren van de week je sowieso geen afspraak wilt plannen met de Niet storen-optie. Tot slot moet je aanvinken tot welke van jouw digitale agenda`s de app toegang krijgt en je kunt aan de slag.

Download Whatson Planner in Google Play (gratis)

2. Chromer

chromer

Wanneer je op een linkje tikt in een Android-app, wordt doorgaans het beperkte System WebView gebruikt om die te openen. Om de browse-ervaring binnen Android-apps te verbeteren, werd dit jaar Chrome Custom Tabs aangekondigd. Met Chrome Custom Tabs wordt de Chrome-browser beschikbaar binnen elke app. Het probleem is echter dat Chrome Custom Tabs maar door weinig app-ontwikkelaars wordt toegepast.

De nieuwe app Chromer zorgt ervoor dat iedere app gebruik kan maken van Custom Tabs, zonder dat de ontwikkelaar dit hoeft te implementeren. In plaats van dat linkjes in een brakke in-app-brower worden geopend, zorgt Chromer ervoor dat dit met Chrome gebeurt. Door de app laden pagina`s aanzienlijk sneller en hoef je je niet telkens in te loggen bij websites.

Download Chromer in Google Play (gratis)

3. Instant Translate

instanttranslate-icon

Google Translate is verreweg de bekendste vertaal-app voor Android, maar dat betekent niet dat er geen goede alternatieven zijn. Het nieuwe Instant Translate daar een goed voorbeeld van. De app ondersteunt meer dan 90 talen (waaronder Nederlands) en gebruikt de database van Google. Je selecteert talen door op de vlaggetjes onderin te tikken en met het knopje in het midden verwissel je de twee talen.

Om je verder op weg te helpen toont Instant Translate synoniemen voor een woord, waarbij ook weer een vertaling staat. Handig is dat de app standaard je vertaalgeschiedenis bijhoudt. Zo hoef je nooit twee keer hetzelfde woord te vertalen. Daarnaast kun je zoeken binnen je geschiedenis, ook zonder (mobiele) internetverbinding.

Download Instant Translate in Google Play (gratis)

4. Musixmatch

musixmatch

Er zijn tegenwoordig veel manieren om even snel de liedtekst van een liedje op te zoeken. Musixmatch is mogelijk wel de bekendste. Er is een plug-in voor Spotify die direct je muziek herkent en de lyrics op het scherm zet, en er is een aparte app die luistert welk nummer je aan hebt staan. Door een nieuwe update van die app is het nu mogelijk om je Spotify-muziek af te spelen binnen Musixmatch.

Bij het starten van de app vraagt Musixmatch direct of je de dienst met Spotify Premium wil verbinden. De app kan namelijk alleen met Spotify verbinden als je een Premium-abonnement hebt. Druk je op `Connect Spotify Premium`, dan moet je inloggen met de gegevens van je Spotify-account.

Download Musixmatch in Google Play (gratis)

5. Drippler

Drippler

Drippler maakt sinds kort deel uit van Android Experiments, een project dat dit jaar door Google werd gelanceerd. De app is in de basis een stappenteller, maar steekt dit in een nieuw jasje. In plaats van dat je dagelijkse beweging in cijfers wordt uitgedrukt, verschijnt Drippler als een live wallpaper. De app toont een druppel op de achtergrond, die zich langzaam vult terwijl jij beweegt.

Drippler houdt je activiteiten bij via Google Fit. Je moet dus met Googles gezondheidsplatform werken om de app te kunnen gebruiken. Wanneer je een Google Fit-account hebt ingesteld, kun je een bepaald doel aan de druppel koppelen. Wil je bijvoorbeeld elke dag 10.000 stappen zetten, dan wordt jouw progressie in real time weergegeven.

Download Drippler in Google Play (gratis)

6. Videoder

videoder

Het is nog altijd niet mogelijk om met de YouTube-app video`s op te slaan voor offline gebruik. De app Videoder laat je dat wél doen. Door het gebruik van Material Design oogt de applicatie fraai en overzichtelijk. Wanneer je Videoder opstart, kun je direct beginnen met zoeken en filteren op uploaddatum. Kies een filmpje en selecteer het gewenste formaat en de beeldkwaliteit, waarna de app begint met downloaden.

Naast de reguliere manier van downloaden kun je ook gebruikmaken van de zogeheten Quick Download-knop. Die staat onder elk filmpje en laat je vanuit de zoekresultaten de gewenste beeldkwaliteit selecteren. Opgeslagen filmpjes worden verzameld in het Downloads-tabblad, waar je ze ook afspeelt.

Download Videoder als apk-bestand via deze link (gratis)

7. The Beggar’s Ride

beggarride-icon

In The Beggar`s Ride vindt een oude man op een avond een mysterieus masker. Het blijkt een sleutel te zijn naar een andere wereld en vanuit hier start het avontuur. In de basis is The Beggar`s Ride een platformgame met puzzelelementen. Terwijl je door de omgevingen loopt en springt, moet je raadsels oplossen en gouden steentjes verzamelen.

Tof is dat je de omgevingen kunt manipuleren om puzzels op te lossen. Dat zorgt voor wat extra diepgang en maakt de game uitdagender. The Beggar`s Ride kenmerkt zich verder door de prachtige graphics en geinige soundtrack en ook het verhaal is de moeite waard. Het spel is relatief duur, maar bevat geen advertenties of in-app aankopen. Downloaden dus!

Download The Beggar’s Ride in Google Play (3,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu