De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Betaversie van Firefox voor Android bevat Do Not Track-functie

Redactie
22 mei 2011, 13:55
1 min leestijd
Betaversie van Firefox voor Android bevat Do Not Track-functie
firefox beta

De Mozilla Foundation heeft een aparte betaversie van Firefox voor Android uitgebracht, om nieuwe functies vroeg te kunnen testen. Firefox voor Android begon ooit als ‘Fennec’, maanden geleden. Het was een trage en soms niet even stabiele browser, maar is ondertussen uitgegroeid tot een van de beste alternatieve browsers voor Android, mede dankzij de add-ons die je kunt installeren. Ondersteuning voor Flash is er nog steeds niet en het opstarten van de app mag ook nog wel iets sneller, maar Mozilla is druk bezig om dat te verbeteren. In de volgende versie 5.0 zal alles beter zijn. Om alvast wat nieuwe functies te kunnen testen hebben ze een aparte betaversie uitgebracht, die je via de Android Market kunt installeren. Maar pas op voor bugs!

Deze aparte versie is namelijk bedoeld om zoveel mogelijk nieuwe functies te kunnen uitproberen. Mozilla garandeert niet dat ze allemaal even vlekkeloos werken. Door de beta te installeren kun je de nieuwe functies alvast uitproberen, terwijl je tegelijk de meer stabiele Firefox-app op je toestel kunt laten staan. Zo kun je beide apps naast elkaar gebruiken en vergelijken.

Lees verder na de advertentie.

firefox browser android

Firefox Beta 5.0 zal onder andere de Do Not Track-optie bevatten. Deze is al aanwezig in de desktopversie van Firefox en zorgt ervoor dat websites niet je online gedrag kunnen vastleggen en analyseren. De website die je bezoekt, moet dat echter wel ondersteunen. Versie 5.0 bevat ook vloeiender panning (zijwaarts bewegen) en CSS-animaties. Er zijn snelheidsverbeteringen doorgevoerd, vooral bij het laden van webpagina’s op 3G-netwerken. En er zijn belangrijke bugfixes doorgevoerd, onder andere wat de compatibiliteit met SwiftKey betreft. Helaas staat Flash er ook nu niet tussen als nieuwe functie.

Normale versie (dus niet beta):

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu