De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Digitaal Welzijn nu beschikbaar voor Android One-telefoons met Android Pie

Michel van 't Klaphek
18 oktober 2018, 20:18
2 min leestijd
Digitaal Welzijn nu beschikbaar voor Android One-telefoons met Android Pie

Ook Nokia 7 Plus-bezitters kunnen aan de slag met Digitaal Welzijn. De app tegen smartphoneverslaving is vanaf nu beschikbaar voor Android One-smartphones die op Android Pie draaien.

Lees verder na de advertentie.

Digitaal Welzijn Android One-release

Gelijktijdig met Android 9.0 werd ook Digitaal Welzijn uitgebracht. Dankzij deze app krijg je meer inzicht in je smartphoneverbruik, en kun je je verslaving afbouwen. De app, die nog ontwikkeld wordt en daarom een bètaversie is, was tot nog toe alleen op Pixel-telefoons beschikbaar. Google heeft daar nu Android One-smartphones – mits ze op Android 9.0 (Pie) draaien – aan toegevoegd.

In praktijk komt het erop neer dat de app tegen smartphoneverslaving nu dus ook beschikbaar is voor de Nokia 7 Plus en Nokia 6.1 Plus. De 6.1 Plus is (nog) niet in Nederland verkrijgbaar. Android One is vooral populair bij smartphones in het budget- en middensegment: deze toestellen draaien vaak nog niet op de nieuwste Android-versie.

Digital-Wellbeing-uitgelicht-dashboard

Nokia 7 Plus-bezitters kunnen Digitaal welzijn nu downloaden. Je moet je hiervoor aanmelden bij het bètaprogramma, waarna de app automatisch wordt binnengehaald. Het is nog onduidelijk wanneer de definitieve versie verschijnt. Check ons artikel over afmelden voor bèta-apps als je niet langer wil mee testen.

Zo werkt Digitaal Welzijn

Smartphoneverslaving wordt een steeds groter probleem en Digitaal Welzijn probeert hier iets aan te doen. Na installatie verschijnt de app in je instellingen, waarna je een snelkoppeling naar je startscherm kunt maken. Digitaal Welzijn houdt bij hoeveel tijd je aan je telefoon spendeert, welke apps je gebruikt en hoe vaak je het scherm ontgrendelt.

Ook kun je een bedtijd instellen: notificaties die na dit tijdstip binnenkomen worden gedempt. Een andere handige functie is ‘Grijstinten’. Hierdoor wordt het beeldscherm grijs en is je telefoon ineens een stuk minder interessant. Het doel hierachter is dat je ’s avonds je smartphone hierdoor eerder aan de kant legt, zodat je een betere nachtrust krijgt.

→ Lees verder in onze Digitaal Welzijn review

Dit is het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu