De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Dropbox voor Android krijgt pdf-viewer, laat je binnen documenten zoeken

Wouter Nijsen
12 maart 2015, 19:38
1 min leestijd
Dropbox voor Android krijgt pdf-viewer, laat je binnen documenten zoeken

De laatste versie van de Dropbox-app voor Android bevat een handige pdf-viewer.  Ook kunnen gebruikers nu binnen documenten naar tekst of specifieke woorden zoeken.

Lees verder na de advertentie.

Dropbox update:  nieuwe en handige functies

De Dropbox-app voor Android wordt al tijden geroemd om zijn vele functies en gebruiksgemak, en  is nu  nog beter  geworden. De applicatie is  namelijk van een functie voorzien die ervoor zorgt dat Dropbox beter omgaat met pdf-bestanden. Wanneer je voortaan een pdf-bestand per mail ontvangt, is deze door de vernieuwde voorbeeldweergave een stuk gemakkelijker te bekijken. Dit kan ook als je even geen internetverbinding hebt, al dien je dan wel het bestand lokaal opgeslagen te hebben.

Dropbox pdf

In de voorbeeldweergave is het ook mogelijk om een link te genereren, zodat je het bestand kunt delen.  Gedeelde pdf-bestanden worden automatisch opgeslagen in het mapje `Verzonden bestanden`, dus je hoeft ze niet naderhand nog eens op te zoeken.

Ook handig is de nieuwe functie waarmee je binnen bestanden naar stukken tekst of specifieke woorden zoekt. Dit werkt met pdf- en PowerPoint-bestanden en Word-documenten. Hierdoor is het niet meer nodig om hele documenten door te zoeken, wat behoorlijk tijdrovend kan zijn.

Dropbox voor Android downloaden

De update voor de Dropbox-app wordt binnen enkele dagen  in Google Play uitgerold. Wil je niet wachten, dan kun je via deze link het apk-bestand downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Via onderstaande link is de huidige versie van Dropbox te downloaden. Zorg wel dat je toestel over Android 4.0.3 of hoger beschikt.

Download Dropbox in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu