De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

w00t! GamingCast streamt toffe retrogames (Snake! Pong!) naar je Chromecast

Redactie
1 maart 2014, 14:13
1 min leestijd
w00t! GamingCast streamt toffe retrogames (Snake! Pong!) naar je Chromecast
gamecast

Sinds de Chromecast api is opengesteld voor ontwikkelaars, kunnen zij toffe applicaties voor de hdmi-stick van Google ontwikkelen. Eén van die toffe apps is de net gelanceerde GamingCast, een app die het mogelijk maakt om enkele toffe retrogames naar je Chromecast en daarmee de tv te streamen. Je smartphone of tablet wordt vervolgens gebruikt als controller.

Op dit moment zijn er vier games beschikbaar: Snake, Pong, Xonix en Tetrominoes. De komende tijd gaat de ontwikkelaar nog meer games toevoegen aan zijn app.

Lees verder na de advertentie.

GameCast

gamecast2

Daarvan zijn het Snake (denk maar aan je Nokia 3310), Pong (één van de eerste games ooit gemaakt) en Tetrominoes de meest belangrijke van. Laatstgenoemde is eigenlijk geen Tetris, maar hier zit een vrij zwaar trademark op. Daarom heeft de ontwikkelaar ‘m iets anders genoemd. GamingCast heeft daarbij een eigen Google+ community waar gebruikers feedback mogen achterlaten en verzoeken voor nieuwe games mogen plaatsen.

Als je GamingCast opstart, kun je de app naar je Chromecast streamen middels de speciale cast-knop. Je krijgt vervolgens een homescreen te zien met de beschikbare games. Via je smartphone of tablet selecteert je de game, en bestuur je deze ook. Er zit een heel klein beetje vertraging tussen je toestel en de tv, maar de vier games zijn prima met GameCast te spelen.

Download

GamingCast is te downloaden voor apparaten met Android 2.2 en hoger, en werkt logischerwijs alleen in combinatie met een Chromecast. Andere Android-hdmi-sticks zijn niet compatibel met de app. De app kost 1 euro.

Download: GamingCast (1 euro)

Wil je de slimme hdmi-stick van Google aanschaffen? Check dan de Chromecast kopen-pagina!

Bekijk ook onze uitgebreide lijst van Chromecast apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu