Google zet Achtergronden-app in Play Store voor mooie wallpapers

Erwin Vogelaar
19 oktober 2016, 19:33
2 min leestijd
Google zet Achtergronden-app in Play Store voor mooie wallpapers

Google heeft een losse Achtergronden-app in de Play Store gezet met een serie mooie wallpapers. De app werkt op alle Android-toestellen, niet enkel de Pixel of Nexus.

Lees verder na de advertentie.

Google Achtergronden

Ben je op zoek naar een nieuwe wallpaper voor je toestel? Google schiet je te hulp met een nieuwe Achtergronden-app. De wallpapers zijn eigenlijk onderdeel van de Pixel Launcher die inmiddels ook in de Play Store te vinden is via deze link. Uiteraard werkt de Pixel Launcher alleen op de Google Pixel en Pixel XL, de twee nieuwe smartphones van Google. De Achtergronden-app werkt echter ook op andere Android-toestellen, zodat iedereen kan genieten van een mooie wallpaper.

In de app kun je kiezen uit afbeeldingen van je eigen foto’s, de wallpapers die je al op je telefoon hebt staan en achtergronden onderverdeeld in thema. Je krijgt de thema’s aarde, landschappen, stadsgezichten, leven en texturen voorgeschoteld. Kies een plaatje uit en je je kunt door op ‘achtergrond instellen’ bovenin het scherm te drukken de wallpaper vastzetten. Je krijg de keuze om dit enkel op je startscherm, vergrendelingsscherm of beide schermen te doen. Deze keuze heb je echter alleen als je Android 7.0 (Nougat) of hoger draait. Je kunt ook per categorie er voor kiezen om een dagelijkse achtergrond in te stellen. Dit betekent dat je elke dag bijvoorbeeld een andere achtergrond met een stadsgezicht krijgt.

Op dit moment is de selectie aan wallpapers nog wat beperkt, maar de afbeeldingen zijn absoluut mooi en staan goed op je scherm. Daarnaast stelt Google het aanbod voortdurend uit te breiden met beelden uit Google Earth, Google+ en via andere partners.

Google Achtergronden downloaden

De app van Google is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om maar 2,3MB vrije ruimte en werkt al met een Android-toestel waar Android 4.1 of hoger op staat.

Download Achtergronden in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu