Deze 5 features zijn nieuw in Google Allo 2.0

Thomas Haenen
27 oktober 2016, 10:35
3 min leestijd
Deze 5 features zijn nieuw in Google Allo 2.0

Google heeft vannacht de eerste grote update voor zijn chat-app uitgerold. Met Google Allo 2.0 introduceert het bedrijf onder andere verbeterde notificaties en andere slimmigheden.

Lees verder na de advertentie.

Google Allo 2.0-update

Berichtendienst Google Allo werd iets meer dan een maand geleden gelanceerd, maar heeft na een veelbelovende start weinig indruk meer weten te maken. De ingebouwde Google Assistant is een leuke en unieke feature, maar het aantal gebruikers blijft vooralsnog laag. En zonder vrienden die Allo gebruiken, is het moeilijk over te stappen.

Toch is Google het vertrouwen in de chat-app nog niet verloren. Vannacht is Google Allo 2.0 verschenen met een groot aantal nieuwe features. De update wordt de komende dagen geleidelijk voor iedereen beschikbaar gemaakt. We nemen de belangrijkste nieuwe functies even met je door.

Google Allo 2.0-update

1. Slimmere notificaties met Direct Reply

Vrijwel alle grote chat-apps beschikken tegenwoordig over ondersteuning voor Direct Replies. Daarmee is het mogelijk om vanuit een binnengekomen notificatie direct te reageren. Zo hoef je een app niet meer te openen om een bericht terug te sturen naar je vrienden. Met Allo kon je echter alleen Quick Replies terug te sturen, antwoorden die door de app voorgesteld werden. Allo 2.0 behoudt die Quick Replies, maar voegt ook gewoon een optie voor eigen reacties toe.

Google Allo 2.0

2. Ondersteuning voor Direct Share

Zowat alle Android-apps beschikken over een Deel-knop. Druk je op die knop, dan kun je foto’s, video’s, links en andere bestanden direct naar een andere app doorsturen. In Android 6.0 introduceerde Google ‘Direct Share’, waarmee specifieke contacten worden getoond in je lijst met Deel-opties.

Deze optie wordt nu ook ondersteund voor je Allo-contacten. Zo kun je een foto direct delen met een vriend, zonder eerst voor Allo te kiezen en pas dáárna het contact te kiezen.

3. Reageren met Android Wear

De update voegt ook ondersteuning voor Android Wear. Heb je een smartwatch met Google’s mobiele besturingssysteem, dan kun je nu direct reageren op binnenkomende berichten. Dat doe je echter niet met tekst, want daar is de gemiddelde smartwatch te klein voor. In plaats daarvan kun je met de Android Wear Allo-app reageren met je stem of door een emoji te tekenen.

4. Kleine, maar essentiële verbeteringen

Daarnaast zijn er tal van features toegevoegd die we eigenlijk al eerder in de app verwacht hadden, omdat ze bij vrijwel elke andere chat-app te vinden. Zo is de app nu ook in landschapmodus te gebruiken en er is ondersteuning voor de splitscreenfunctie van Android 7.0.

Google Allo 2.0

Beschik je al over de Google Pixel of Pixel XL, dan krijg je de beschikking over nog twee functies. App shortcuts zijn toegevoegd, zodat je met een langere druk op het Allo-icoontje op je homescreen direct een gesprek start met een specifiek contact. Ook is er ondersteuning voor GIF-keyboards, toetsenborden waarmee je direct bewegende afbeeldingen kunt versturen.

5. In de toekomst: thema’s

Eén nieuwe functie laat nog iets langer op zich wachten: thema’s. In de broncode zijn sporen ontdekt van een thema-optie. Zo werden onder andere verwijzingen naar een ‘Pizza’-thema ontdekt, maar ook opties als ‘Moon’, ‘Worms’ en ‘Sorbet’ staan in de lijst. Hoe de thema’s precies gaan werken is nog onbekend. Bovendien is het onduidelijk wanneer Google de nieuwe functie verwacht uit te rollen.

Google Allo voor Android downloaden

Je kunt Google Allo downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis beschikbaar en werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer.

Download Google Allo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu