De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Alphaversie Google-app brengt Assistant naar andere toestellen

Erwin Vogelaar
11 februari 2017, 9:55
2 min leestijd
Alphaversie Google-app brengt Assistant naar andere toestellen

Google Assistant lijkt te gaan uitbreiden naar oudere smartphones. De alphaversie van de Google-app zorgt plots voor allerlei Google Assistant-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant-toestellen

De Google Assistant is op steeds meer plekken te bereiken. Er is natuurlijk Google Home, maar ook slimme televisies en auto’s bieden vaker de mogelijkheid om gesprekjes met de assistent te voeren. Qua smartphones bleef de functie vooralsnog exclusief bij de Pixel en Pixel XL. Daar gaat verandering in komen, want door een nieuwe alphaversie van de Google-app verschijnt de Google Assistant plots op allerlei oudere toestellen.

Het gaat om versie 6.13 van de Google-app. Gebruikers die de alphaversie van de app installeren en de assistent op hun toestel hebben, krijgen hier direct een melding van. Om de assistent te activeren hoeven ze vervolgens enkel de homeknop ingedrukt te houden.

google assistant-toestellen

Wil je zelf de nieuwste versie van de Google-app testen en dus direct kans hebben op de Google Assistant? Dan kun je jezelf hier inschrijven. Ook kun je het apk-bestand via APK Mirror downloaden. Let wel op dat deze versie van de app instabiel kan zijn en vol bugs kan zitten. Gebruiken doe je dus op je eigen risico. Er is daarnaast geen garantie dat je bij het installeren van de nieuwste testversie Google Assistant krijgt, want deze wordt niet bij iedereen geactiveerd die de app heeft. Het is wel handig om de taal van je toestel op Engels te zetten.

Mogelijk is deze versie van de Google-app te vroeg uitgerold naar testers, omdat er nog opvallend veel bugs in zitten. Normaal worden bètaversies uitgestuurd die al redelijk stabiel zijn. Naast de Google Assistant wordt in deze versie van de Google-app ook een lite-modus geactiveerd en een pagina met recente zoekopdrachten. Deze alphaversie is geen bevestiging dat Google Assistant daadwerkelijk uitgerold gaat worden naar oudere smartphones, maar de kans is wel groot.

Google downloaden

De Google-app kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download de Google-app in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu