De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Download nu: Google lanceert officiële camera-app in Google Play

Redactie
16 april 2014, 19:52
2 min leestijd
Download nu: Google lanceert officiële camera-app in Google Play
google camera

De nieuwe Google Camera-app is voortaan voor iedereen te downloaden in Google Play. Het is de nieuwe versie van de camera-app die met Nexus-apparaten wordt geleverd, alleen de app is nu ook geheel publiekelijk beschikbaar. Zowel de interface als het app-icoon zijn flink op de schop genomen. Logisch: de camera-app was één van de grote minpunten van de Nexus-apparaten, die met een onoverzichtelijke interface nooit lekker werkte. Dat is nu verleden tijd.

Het is de nieuwe stap in hoe Google Android overneemt: door apps zelf uit te brengen in Google Play en daarmee Android steeds meer in zijn grip te krijgen. Daar krijg je echter wel veel voor terug, zoals de nieuwe Google Camera-app die tevens een stap in het nieuwe design van Android laat zien.

Lees verder na de advertentie.

Google camera

De belangrijkste verandering is de nieuwe interface. Voortaan is er een grote balk onderaan waar gebruikers op kunnen drukken op een foto te maken: simpel en snel. Via het knopje aan de zijkant kunnen extra instellingen worden opgeroepen, zoals de HDR-stand of flitsmodus. Met een swipe van links naar rechts kun je de camera-modus veranderen, om bijvoorbeeld over te schakelen naar de videocamera of Photo Sphere-modus. Oh: en de videocamera meldt voortaan dat je jouw toestel moet draaien als je verticaal filmt. Slim!

De app biedt onder andere ondersteuning voor het maken van Photo Spheres, de techniek waarmee 360 graden-foto’s als in Google Maps kunnen worden gemaakt.

BlXKhoSCMAA6rXH

Daarnaast is er een speciale blur-modus (afbeelding links) beschikbaar waarmee je diepte kunt creëren zoals alleen met een spiegelreflexcamera mogelijk is. Een hele gave feature. Verder is er een panoramamodus aanwezig met ondersteuning voor foto’s in hoge resolutie en kun je voortaan 100 procent inzoomen op foto’s.

Een enorm fijne update dus, die eens te meer duidelijk maakt dat Google ook van plan is om niet-Nexus-apparaten van dergelijk belangrijke apps te voorzien. Ook heeft de app een duidelijk nieuwe interface, die mogelijk wijst op de geruchten over een redesign van Android.

Download

De Google Camera-app is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.4 KitKat.

Download: Google Camera (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu