Duo krijgt tweede leven: videobel-app duikt op in andere Google-apps

Erwin Vogelaar
9 oktober 2017, 19:11
2 min leestijd
Duo krijgt tweede leven: videobel-app duikt op in andere Google-apps

Google Duo is een bijzonder goede app voor videobellen, maar toch hoor je er haast niemand meer over. Nu bereidt Google een nieuw leven voor de app voor, via een diepere integratie in Android via andere Google-apps.

Lees verder na de advertentie.

Een tweede leven met betere Google Duo Android-integratie

Googles videobel-app Duo lanceerde vorig jaar augustus en wij waren enthousiast. De app is snel, toegankelijk en je ziet al wie er belt voordat je opneemt. Eind dat jaar verbeterde Google nog de beeldkwaliteit van de gesprekken, maar sindsdien horen we er niet zoveel meer van. Daar gaat verandering in komen. Duo wordt namelijk een vast onderdeel van Android en dat ga je terugzien in verschillende apps.

→ Lees ook onze Duo review: Googles videobel-app is simpel en razendsnel

Allereerst in de Telefoon-app (vanaf versie 13.0). Eerder heeft Google al de functie toegevoegd om je gesprekken van Duo gecombineerd met je normale telefoongesprekken in de geschiedenis van de Telefoon-app te zien. In de nieuwe versie krijg je tevens een eenmalige uitleg over wat Duo nou eigenlijk is.

google duo android

Er is in de Telefoon-app tevens een nieuwe knop om direct een Duo-gesprek te starten. Google Duo moet op deze manier meer een soort tegenhanger van Apples Facetime worden. Via de Telefoon-app krijg je dus de keuze of je iemand alleen wil spreken of ook wil zien. Het elkaar zien gaan dan via Duo.

Ook Contacten- en Berichten-app

In de Contacten-app (vanaf versie 2.1) wordt de videobel-optie bij de naam van een contact weergegeven om op deze manier snel een gesprek te starten. Ook de Android Berichten-app (vanaf versie 2.6) moet eraan geloven. In je gesprekken wordt de mogelijkheid om een videogesprek te voeren direct weergegeven.

De reden voor deze aanpassingen is duidelijk: Google hoopt dat meer mensen Google Duo gaan gebruiken. De dienst werkt goed, dus het is redelijk om het dieper in Android te verwerken.

Download Google Duo in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu