De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Foto’s maakt je fotocollectie overzichtelijk met favorietfunctie

Wouter Nijsen
22 mei 2018, 12:30
1 min leestijd
Google Foto’s maakt je fotocollectie overzichtelijk met favorietfunctie

Google rolt een kleine maar handige feature uit naar de Foto’s-app. Het is voortaan mogelijk om opgeslagen beelden te markeren als favoriet, waarna ze bij elkaar worden verzameld.

Google Foto’s favoriet markeren: zo werkt het

google fotos favoriet

Als je veel foto’s maakt en ze opslaat in de handige clouddienst van Google, kan het lastig worden om je favoriete kiekjes terug te vinden. Door een update, die door Google op afstand wordt uitgerold, is het nu mogelijk om foto’s als favoriet te markeren. Dit doe je door een foto in de Foto’s-app te openen en rechtsboven op het sterretje te tikken.

Heb je dit gedaan, dan markeer je de foto als favoriet en wordt hij in een apart album ondergebracht. Hierdoor staan je favoriete foto’s bij elkaar en kun je ze makkelijker terugvinden en sneller delen. De feature verschijnt deze week voor iedereen en wordt via de servers van Google beschikbaar gemaakt. Je hoeft daarom geen app-update in de Play Store te downloaden. Heb je Foto’s nog niet op je toestel staan? Download de app dan via onderstaande link.

Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Ook zijn er sinds kort andere nieuwe functies in Google Foto’s te gebruiken. Zo geeft de applicatie sinds vorige week suggesties om kiekjes te verbeteren, door bijvoorbeeld automatisch de helderheid op te schroeven bij donkere foto’s.

Lees ook: Gmail krijgt handige ‘nudges’, Foto’s geeft voortaan suggesties

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu