Google Fotoscan laat je nog sneller je fotocollectie digitaliseren

Thomas Haenen
20 april 2017, 16:55
2 min leestijd
Google Fotoscan laat je nog sneller je fotocollectie digitaliseren

Er zijn tientallen apps van Google te vinden in de Play Store, sommigen bekender dan anderen. Een minder bekende – Google Fotoscan – kreeg vandaag een update die hem haast essentieel maakt.

Lees verder na de advertentie.

Google Fotoscan 1.4-update beschikbaar

Iedereen die nog een grote verzameling fysieke familiefoto’s heeft, weet waarschijnlijk hoeveel gedoe het is om deze te digitaliseren. Eén voor één foto’s onder de scanner leggen kan uren, dagen of zelfs maanden duren afhankelijk van de grootte van je fotocollectie. Je kunt wel een professional vragen om het voor je te doen, maar dat is aardig prijzig. Bovendien is de gedachte dat een onbekende al je foto’s heeft wellicht niet prettig.

De Google Fotoscan-app, die eind vorig jaar verscheen, moet uitkomst bieden. Met deze app gebruik je je smartphone om oude foto’s te fotograferen en in te scannen. De app voert vervolgens verschillende verbeteringen door aan je foto waardoor de beeldkwaliteit nauwelijks van een echte scan te onderscheiden is. De app was al een stuk sneller dan een echte scanner, en met de update naar Google Fotoscan 1.4 wordt het tempo verder opgevoerd.

→ Overzicht: de beste scan-apps voor Android

Voorheen werd elke foto automatisch voorzien van glanscorrectie, zodat bijvoorbeeld een lamp in je huiskamer niet voor rare reflecties op je ingescande foto zorgde. Het toepassen van die correctie kostte soms enkele kostbare seconden. Nu kun je de glanscorrectie uitschakelen. Voor momenten dat het eigenlijk niet nodig is, en je gewoon snel veel foto’s wilt inscannen. Andere verbeteringen, zoals automatisch bijsnijden en kantelen, worden direct toegepast.

Daarnaast is er een optie toegevoegd om je ingescande foto’s direct vanuit de app te delen met vrienden, familie of andere contacten. Zo kun je die familiefoto gemakkelijk doorsturen naar je grootouders.

Google Fotoscan voor Android downloaden

Je kunt Google Fotoscan gratis downloaden via onderstaande link. De 1.4-update wordt de komende dagen wereldwijd uitgerold.

Download Google Fotoscan in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu