De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Google vernieuwt design voor navigatie met Maps

Redactie
1 september 2015, 11:22
2 min leestijd
Download: Google vernieuwt design voor navigatie met Maps

Google heeft zijn populaire kaartendienst Google Maps vernieuwd, waarmee het design van de Android-app op enkele belangrijke punten is aangepast. Zo is het onder andere gemakkelijker om de reistijden van verschillende reisopties te zien.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps is één van de mooiste Android-apps die op dit moment beschikbaar is. De app houdt zich aan het Material Design, heeft een overzichtelijke interface en sprekende kleuren. Daarnaast wordt de app veelvuldig geüpdatet met features die ook voor Nederlanders en Belgen fijn zijn, zoals het duidelijk aangeven van wanneer je welke afslag je moet nemen – dat gebeurt pas sinds enkele maanden. De laatste update zorgt ervoor dat de navigatiedienst weer wat beter wordt.

Dit is het nieuwe Google Maps navigatie-design

Google Maps toont de verschillende reisopties op een veel logischere manier, met aan de bovenkant de reis en vervolgens aan de onderzijde de verschillende reisopties; met de auto, het ov, te voet of met de fiets. Daarnaast wordt aangegeven hoe lang de reis duurt, met daaronder de route en de knop om de navigatie te starten. Dat is veel handiger  dan de oude variant, hier linksonder te zien, waarbij je op elke reisoptie moet drukken om achter de reistijd te komen.

Schermafbeelding 2015-09-01 om 10.09.31
Links de oude versie, rechts de nieuwe

Verder toont de nieuwe Google Maps duidelijker wanneer er een vertraging optreedt, zoals linksonder te zien is. Door het witte vlak omhoog te schuiven krijg je meer informatie over de reis te zien, waaronder de hoogteverschillen; handig als je op de fiets gaat. Deze functie was al langer beschikbaar in Google Maps, maar is nu meer naar de voorgrond gehaald.

Schermafbeelding 2015-09-01 om 10.09.39

Je kunt de kaart aan de onderzijde – waar onder andere op staat hoe lang de reis nog duurt – omhoog swipen om ook meer informatie te krijgen over waarom er vertraging plaatsvindt, door bijvoorbeeld een ongeluk of wegwerkzaamheden.

Download

Het apk-bestand van Google Maps is al te downloaden, waarmee je de nieuwe versie handmatig kunt installeren. Google rolt de update de komende tijd gefaseerd uit, waardoor je ‘m uiteindelijk ook automatisch in Google Play krijgt.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu