Op deze 4 manieren wordt reizen met Google Maps minder stressvol

Michel van 't Klaphek
1 oktober 2018, 19:24
2 min leestijd
Op deze 4 manieren wordt reizen met Google Maps minder stressvol

Reizen met Google Maps wordt een stuk aangenamer. De app toont onder meer realtime waar je bus is, of je moet rennen voor je overstap en zorgt ervoor dat je files voortaan ontloopt.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps-update: zo wordt reizen aangenamer

Woon-werkverkeer hoort erbij, maar het kan makkelijker. Google Maps krijgt een grote update die compleet gericht is op automobilisten en ov-gebruikers. Deze functies maken reizen minder stressvol.

1. Voor forenzen

Ten eerste komt er een nieuw tabblad bij: ‘Forenzen’. Je ziet hier actuele verkeersinformatie afgestemd op jouw woon-werkverkeer. Als er bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd op de snelweg en daardoor een file is ontstaan, geeft de app een alternatieve route.

Ook onderweg kun je op Google Maps vertrouwen. Tijdens je reis krijg je namelijk notificaties over vertragingen en verstoringen zodat je direct op de hoogte bent, en niet recht de file inrijdt. De tabbladen ‘Ov’ en ‘Reizen’ verdwijnen.

2. Voor wie met het ov en de auto reist

Reis je zowel met de auto als het openbaar vervoer naar je werk? Ook dan heeft Google Maps een fraaie verrassing voor je in petto. Voor elk deel van de reis wordt namelijk relevante informatie getoond. Denk hierbij aan de drukte op de weg, actuele toestand op het spoor en hoe lang het duurt om naar het juiste perron te lopen.

Deze informatie wordt automatisch bijgewerkt op basis van je aankomsttijd. Indien je dus dankzij de file sowieso je trein gaat missen, zoekt Google Maps direct een alternatief.

3. Precies weten waar je bus rijdt

Ook gaat Google Maps in bepaalde steden real time laten zien waar bussen rijden. Je ziet het voertuig op het kaartje rijden en weet dus precies of je een sprintje moet trekken, of dat je rustig kunt door blijven lopen.

Google-Maps-Update-3

Momenteel werkt deze functie in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het is de bedoeling dat hier spoedig meer steden aan toegevoegd worden.

4. Spotify-koppeling

Tot slot beschikt Google Maps voortaan over een directe koppeling met Apple Music, Google Play Music en Spotify. Hiermee heb je direct toegang tot al je albums, afspeellijsten en podcasts. Alhoewel dit geen baanbrekende toevoeging is, is het wel handig. Je hoeft namelijk zo niet langer van app te wisselen, maar direct vanuit Google Maps een ander nummer opzetten.

De update rolt deze week uit voor alle Android-smartphones. Indien de nieuwste versie nog niet voor jou beschikbaar is, zul je dus even geduld moeten hebben.

→ Update Google Maps in Google Play (gratis)

Lees meer over Google Maps

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu