De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Street View losgekoppeld van Maps, beschikbaar als losse app (download)

Gijs Ettes
3 september 2015, 8:06
1 min leestijd
Google Street View losgekoppeld van Maps, beschikbaar als losse app (download)

Google heeft zijn Street View-app van een update voorzien en deze voor het eerst losgetrokken van Google Maps. Vanaf versie 2.0 is Google Street View een aparte app die je kunt benaderen vanuit de app-drawer.

Lees verder na de advertentie.

Het nieuwe Google Street View

De laatste versie Google Street View is voorzien van een nieuw logo en enkele interessante features. Zo ondersteunt de nieuwe app de 360 graden-camera’s waar Google eerder dit jaar tijdens I/O 2015 over sprak. Zo’n camera zul je waarschijnlijk niet zo gauw in je bezit krijgen, maar gelukkig is het vanuit Street View ook mogelijk om zelf 360 graden-foto’s te maken en te uploaden naar Google Maps. Daarmee kun je andere gebruikers helpen om een bepaalde locatie met Street View te ontdekken. Voorwaarde is wel dat je smartphone over een gyroscoop beschikt.

Verder kun je vanuit Street View verschillende locaties van over de hele wereld bekijken, waarbij je op punten op de landkaart kunt tikken of je kunt laten verrassen door de selectie die de app heeft gemaakt. Die zijn als kaarten te vinden onder het tabblad ‘Verkennen’. Ga wandelen op de Machu Picchu, duiken bij koraalriffen of ontdek de Sunset Boulevard van Los Angeles: het is allemaal mogelijk in de app. Je kunt daarnaast  Pegman, het oranje poppetje in Street View, verplaatsen naar een willekeurige locatie om die te ontdekken. Staat je gps aan, dan kun je ook een kijkje in je eigen buurt nemen.

Google Street View downloaden

Google Street View is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar in de Play Store, maar je kun wel op deze pagina het losse installatiebestand downloaden. Instructies voor het installeren van het bestand vind je hier.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu