Google Translate krijgt flinke update: 4 verbeteringen op een rij
Michel van 't Klaphek
vertaal-app google translate

Google Vertalen

Gratis

Onze score

8,5

Ga je binnenkort op vakantie naar een land waar je de taal niet spreekt? Dan doe je er verstandig aan Google Translate vooraf te downloaden. De populaire vertaal-app van Google is namelijk flink verbeterd.

Google Translate-update: 4 verbeteringen op een rij

De update bouw vooral voort op de integratie met Google Lens, de slimme beeldherkenningsfunctie van het bedrijf. Hierdoor kun je direct zien wat er op een menukaart of straatnaambordje staat. Het enige wat je hoeft te doen is je smartphonecamera erop te richten.

1. Direct vertalen

De belangrijkste verbetering is dat je voortaan direct van en naar meer dan 80 talen kunt vertalen, waaronder Arabisch, Duits, Frans en Spaans. Voorheen was het zo dat je hiervoor altijd naar het Engels moest vertalen, maar wanneer je je camera nu op een menukaart richt, staan de gerechten er in het Nederlands op.

google vertalen update

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

2. Welke taal is dat?

In Nederland is het vrij duidelijk dat de voertaal Nederlands is, maar in een land als Singapore worden vier officiële talen gesproken. Het kan hier dus best lastig zijn om iets te vertalen wanneer je niet weet welk schrift het is. Voortaan kun je in Google Translate daarom op ‘Detecteren’ tikken zodat de taal automatisch herkend wordt.

3. Betere vertaling

Daarnaast is de vertaling vanaf nu preciezer. Google gebruikt hiervoor een speciale techniek die de kans op vertaalfouten met 55 tot 85 procent verkleint. Deze functie werkt bovendien offline, zodat je geen internetverbinding nodig hebt voor een accurate vertaling met je smartphonecamera.

4. Nieuw design

Tot slot heeft Google Translate een fris ontwerp gekregen. Het Material-design ligt meer in lijn met andere Google-apps en oogt frisser. Aan de onderkant van het scherm zie je drie knoppen. De meest linkse is bedoeld voor het direct vertalen van tekst, de middelste laat je een foto nemen en met de rechtse button vertaal je een eerder genomen plaatje.

→ Download Google Translate in de Play Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.