De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google Translate krijgt flinke update: 4 verbeteringen op een rij

Michel van 't Klaphek
11 juli 2019, 8:55
2 min leestijd
Google Translate krijgt flinke update: 4 verbeteringen op een rij

Ga je binnenkort op vakantie naar een land waar je de taal niet spreekt? Dan doe je er verstandig aan Google Translate vooraf te downloaden. De populaire vertaal-app van Google is namelijk flink verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

Google Translate-update: 4 verbeteringen op een rij

De update bouw vooral voort op de integratie met Google Lens, de slimme beeldherkenningsfunctie van het bedrijf. Hierdoor kun je direct zien wat er op een menukaart of straatnaambordje staat. Het enige wat je hoeft te doen is je smartphonecamera erop te richten.

1. Direct vertalen

De belangrijkste verbetering is dat je voortaan direct van en naar meer dan 80 talen kunt vertalen, waaronder Arabisch, Duits, Frans en Spaans. Voorheen was het zo dat je hiervoor altijd naar het Engels moest vertalen, maar wanneer je je camera nu op een menukaart richt, staan de gerechten er in het Nederlands op.

google vertalen update

2. Welke taal is dat?

In Nederland is het vrij duidelijk dat de voertaal Nederlands is, maar in een land als Singapore worden vier officiële talen gesproken. Het kan hier dus best lastig zijn om iets te vertalen wanneer je niet weet welk schrift het is. Voortaan kun je in Google Translate daarom op ‘Detecteren’ tikken zodat de taal automatisch herkend wordt.

3. Betere vertaling

Daarnaast is de vertaling vanaf nu preciezer. Google gebruikt hiervoor een speciale techniek die de kans op vertaalfouten met 55 tot 85 procent verkleint. Deze functie werkt bovendien offline, zodat je geen internetverbinding nodig hebt voor een accurate vertaling met je smartphonecamera.

4. Nieuw design

Tot slot heeft Google Translate een fris ontwerp gekregen. Het Material-design ligt meer in lijn met andere Google-apps en oogt frisser. Aan de onderkant van het scherm zie je drie knoppen. De meest linkse is bedoeld voor het direct vertalen van tekst, de middelste laat je een foto nemen en met de rechtse button vertaal je een eerder genomen plaatje.

→ Download Google Translate in de Play Store (gratis)

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu