Instagram-app krijgt compleet nieuw design en logo
Wouter Nijsen
instagram

Instagram

Gratis

Onze score

8,5

Instagram introduceert vandaag een grote update voor zijn mobiele apps. Het design gaat volledig op de schop, terwijl ook het logo is vernieuwd.

Dit is het nieuwe Instagram design

Er werd al een tijdje gesproken over een nieuw Instagram design  en vanaf vandaag wordt dit uitgerold. In het nieuwe ontwerp staan de kleuren zwart en wit centraal, waardoor het geheel overzichtelijker oogt en foto`s prominenter in beeld staan. Aan de indeling van de app zelf is echter weinig veranderd. De nieuwe app werd overigens al een tijdje door een beperkt aantal gebruikers getest.

De blauwe balk onderin en navigatiebalk zijn voortaan wit, wat zorgt voor een rustiger uiterlijk. Kleuren komen hierdoor vooral van  de foto`s en video’s, die er op deze manier meer uitspringen dan voorheen. In het filmpje hieronder wordt het redesign  door  Instagram uitgelicht.

Naast een nieuw uiterlijk gaat ook het app-icoontje op de schop. Het ontwerp is gebaseerd op het oude logo, met het cameraatje in het midden, maar nu met fellere kleuren. Door het nieuwe icoon liggen alle Instagram-apps, waaronder Layout, Boomerang en Hyperlapse, meer in lijn met elkaar. Deze drie apps krijgen de komende dagen ook een nieuw logo. Instagram meldt verder dat maandelijks 400 miljoen mensen een foto of video plaatsen en er dagelijks 80 miljoen plaatjes worden gepost, die samen 3,5 miljard likes ontvangen.

Instagram maakt bekend dat de update vanaf vandaag uitgerold wordt. Het kan dus even duren voordat de nieuwste versie bij jou beschikbaar is. Via de link hieronder kun je checken of je de update kunt downloaden.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.