Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Instagram voor Android meer dan een miljoen keer gedownload in één dag tijd

Redactie
4 april 2012, 14:35
1 min leestijd
Instagram voor Android meer dan een miljoen keer gedownload in één dag tijd
Instagram voor Android meer dan een miljoen keer gedownload in één dag tijd

De Android-versie van Instagram is in 24 uur tijd meer dan een miljoen keer gedownload. De langverwachte fotografie-app maakte dinsdag haar debuut in Google Play. Meer dan 2.000 mensen worden per minuut lid van Instagram, een ongekend aantal. Vooralsnog was de app alleen beschikbaar op iOS. Daar heeft de dienst zo’n dertig miljoen gebruikers. Verwacht wordt dat dit aantal misschien wel gaat verdubbelen met het uitbrengen van de Android-app.

Hoewel Instagram goed wordt ontvangen door de meeste gebruikers, schijnen niet alle camera’s te worden ondersteund. Zo zijn er nog geen foto’s te maken met de pas uitgekomen HTC One X. Daarnaast lijkt het design van de app meer een kopie te zijn van de iOS-versie. Deze is duidelijk niet opnieuw ontworpen voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Topman Kevin Systrom liet aan de New York Times weten dat de Android-versie bijna identiek is aan de iOS-versie die al in 2010 uitkwam. Geïnteresseerde Android-gebruikers konden zich van tevoren al opgeven om verwittigd te worden als de Instagram-app voor het eerst in Google Play te vinden was. Hier maakten 430.000 mensen gebruik van.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu